Actualitzat 25/3/2020 11:05:23 CET

El Govern central disposa 370 hotels i balnearis per allotjar militars i sanitaris

Efectivos del Regimiento Nuclear Bacteriológico Químico (RNBQ) del Ejército, en San Sebastián/Guipúzcoa/País Vasco (España) a 24 de marzo de 2020.
Nagore Iraola - Europa Press

MADRID, 25 mar? (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha disposat l'obertura de 370 hotels, balnearis i altres establiments semblants per atendre les necessitats d'allotjament i restauració del personal que treballa en la prestació o manteniment dels serveis essencials i el transport de subministraments durant l'estat d'alarma.

"Cal garantir la mobilitat dels treballadors que han de desenvolupar determinades tasques i que puguin disposar d'allotjament i menjar", estableix l'ordre del Ministeri de Transports que el BOE ha publicat aquest dimecres, que a més inclou la llista dels 370 establiments que oferiran els seus serveis.

Entre els col·lectius figuren militars i forces i cossos de seguretat; sanitaris i transportistes; personal dels operadors de telecomunicacions i de centres de processament de dades; els de manteniment de la xarxa de transport i distribució d'electricitat, gas i aigua.

També es destinen als treballadors de prevenció i extinció d'incendis; als de plantes petroquímiques o centrals elèctriques o nuclears; als d'activitats de salvament i seguretat marítima; als de gasolineres, ports, aeroports i infraestructures ferroviàries o als que treballen en obres d'interès general.

La llista també estarà disponible per a persones "que necessitin un allotjament puntual amb urgència", com turistes que no poden tornar a casa, persones que segueixen un programa d'atenció humanitària o qualsevol altre programa per a col·lectius vulnerables i altres supòsits semblants.

De la mateixa manera, allotjaran persones que s'hagin de desplaçar per atendre gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat, persones especialment vulnerables o amb necessitats d'atenció sanitària, i també totes les que per causa de força major o situació de necessitat ho necessitin.

Contador

el més llegit

 1. 1

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 2. 2

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 3. 3

  Coronavirus.- La Diputació de Barcelona cedeix vehicles de la seva flota a CatSalut

 4. 4

  Coronavirus.- Mor l'actor de doblatge Salvador Vives per Covid-19

 5. 5

  Catalunya suma 1.410 morts (184 més) i 1.131 nous casos de coronavirus, fins el 16.157