Publicat 05/07/2021 12:16CET

El Govern central destina 21,5 milions d'euros a 46 projectes d'R+D+I empresarial a Catalunya

BARCELONA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, ha aprovat destinar 21,48 milions d'euros a finançar 46 projectes d'R+D+I empresarial a Catalunya.

La majoria dels projectes, 34, es desenvoluparan a Barcelona, mentre que nou seran a Lleida; dos, a Girona, i un últim, a Tarragona, segons un comunicat del Govern central aquest dilluns.

En el conjunt d'Espanya, el CDTI ha aprovat 150 projectes amb una inversió de 123,24 milions, dels quals 96 milions provenen de l'entitat, mentre que el Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya FEDER 2014-2020, aporta deu milions per cofinançar 22 projectes.

Els projectes d'R+D es distribueixen per àrees tecnològiques: 29 en la de Tecnologies de l'Alimentació, de la Biotecnologia i de la Salut; 31 a l'àrea de Tecnologies de la Informació de les Comunicacions; 24 a l'àrea de Tecnologies de l'Energia, Fabricació i Transport, i 31 a l'àrea de Tecnologies de Materials, de Química i Mediambientals.

A més a més, hi ha set projectes internacionals, dels quals quatre són en col·laboració amb la Xina, a més d'un projecte Era Net Cofund, un projecte Eureka i un projecte Korea Spain Information Communication-KSIC.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés