Actualitzat 4/10/2019 15:43:57 +00:00 CET

El Govern central demana al TC que adverteixi el Parlament que està incomplint les sentències i anul·li acords

- Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres reclamar al Tribunal Constitucional que adverteixi la Mesa del Parlament de Catalunya que algunes de les resolucions que aprova el legislatiu incompleixen les resolucions del Tribunal, al qual exigeix que suspengui diversos acords, els declari nuls i adverteixi els membres d'aquest òrgan de les responsabilitats en què poden incórrer.

En concret, el Govern central presenta incidents d'execució de sentència contra l'aprovació pel Parlament el 25 de juliol d'una resolució contra el rei i d'una altra en la qual es reafirma en la defensa del dret a l'autodeterminació de Catalunya.

Segons ha explicat la ministra portaveu, Isabel Celaá, el Govern central entén que s'incompleixen diverses sentències del Tribunal Constitucional amb aquests acords, per la qual cosa demana que siguin anul·lats i suspesos. A més, reclama al Tribunal que adverteixi el president del Parlament, Roger Torrent, i la resta de membres de la Mesa que és la seva obligació complir les sentències i impedir iniciatives que les ignorin o eludeixin.