Publicat 11/2/2020 15:44:51CET

El Govern central demana dimensionar adequadament el que passa a l'MWC per evitar "danys col·laterals"

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern central, María Jesús Montero.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID/BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha volgut traslladar un missatge de "confiança" sobre la propera edició del Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc als recintes Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona del 24 al 27 de febrer i de la qual diverses empreses internacionals s'estan retirant després del brot de coronavirus, i ha demanat que es dimensioni adequadament el que està passant per evitar "danys col·laterals no necessaris".

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra d'Hisenda i portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha remarcat que l'executiu vol "transmetre una missatge de confiança", després que els últims dies algunes multinacionals com LG, Ericsson, Intel, NTT Domoco o Amazon hagin decidit que no assistiran a l'MWC 2020 per prevenció.

En aquest sentit, ha recordat que l'entitat organitzadora del congrés, la GSMA, ja ha anunciat un augment de les mesures de seguretat per prevenir "qualsevol risc entre els assistents", de la mateixa manera que ha volgut posar de manifest que Espanya compta amb un dels millors sistemes de salut pública de la Unió Europea i del món.

"Hem de dimensionar adequadament la realitat de què passa per no encoratjar una situació en la qual la desinformació ens impedeixi fer un diagnòstic adequat i s'acabin provocant danys col·laterals no necessaris", ha incidit Montero.

Així mateix, ha recordat que, com sempre, en matèria de salut pública, cal seguir les directrius que marquen les autoritats sanitàries, que a cada moment adeqüen les seves orientacions que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) dicta per a la coordinació internacional.

Montero ha remarcat que no s'ha produït "cap canvi" en la situació de risc d'Espanya respecte al coronavirus, que continua sent "baixa", i ha assenyalat que el Govern central continua en contacte amb les autoritats sanitàries i amb l'organització del Mobile.

Ha incidit que l'OMS, sobre les seves recomanacions al voltant del brot, no ha imposat cap restricció a viatjar o al tràfic de persones o mercaderies i, per tant, els esdeveniments internacionals "es poden celebrar amb normalitat".

Contador