Actualitzat 25/6/2020 15:35:12 +00:00 CET

El Govern central convalida el decret de la 'nova normalitat' amb el suport del PP i Cs

Javi Martínez / Pool

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Espanya ha aconseguit tirar endavant al Congrés dels Diputats el decret que regula el període de la 'nova normalitat' que ha començat després de posar fi a l'estat d'alarma amb els vots a favor, entre d'altres, del PP i Ciutadans (Cs), i el rebuig de Vox i els independentistes de JxCat, ERC i Bildu.

La norma, que estén l'obligatorietat de dur màscara als mitjans de transport i espais oberts al públic quan no es pugui mantenir la distància d'1,5 metres, s'ha convalidat al Congrés amb 265 vots a favor del PSOE, Unides Podem, el PP, Cs, el PNB, Més País, PRC, UPN, Coalició Canària, 77 en contra de Vox i els independentistes de JxCat, ERC i Bildu i 5 abstencions, entre les quals la de Compromís.

Ara es continuarà tramitant a la cambra com a projecte de llei, de manera que els grups podran presentar les seves esmenes al text. Així ho han decidit els diputats en una segona votació després de la convalidació.

EL PP S'OBRE A NEGOCIAR

El PP ha desvelat aquest mateix dijous el sentit del seu vot. A diferència de les últimes pròrrogues de l'estat d'alarma, que va rebutjar, aquesta vegada ha decidit votar-hi a favor amb l'esperança de poder introduir algunes de les seves propostes, com crear una oficina d'atenció a les víctimes o un pla jurídic que permeti confinar la població sense haver de recórrer a l'estat d'alarma.

Contador