Publicat 13/6/2019 13:31:08CET

El Govern central es compromet a avançar en els accessos ferroviaris del Port de Barcelona

EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 Juny (EUROPA PRESS) -

El Govern central està compromès a avançar en el desenvolupament i construcció dels accessos ferroviaris del Port de Barcelona, una demanda històrica de l'enclavament portuari, com han assegurat aquest dijous el president de Ports de l'Estat, Salvador de la Encina, i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

En el marc d'una visita al Port de Barcelona, acompanyats de la seva presidenta, Mercè Conesa, que aquest dimecres reclamava a l'Executiu desencallar aquesta construcció, De la Encina ha constatat la necessitat de "millores i infraestructures" del port barceloní.

"El compromís del Govern d'Espanya amb aquest president és treballar els propers mesos amb cooperació, enteniment i diàleg sobre aquests problemes d'accés ferroviaris i viaris; si es dota aquest port d'aquests instruments serà no només líder nacional, sinó que serà líder mundial", ha destacat.

Ha exposat "mà estesa, diàleg, treball i esforç" per treballar en un projecte tècnic ja existent, de manera que el Govern que previsiblement es constituirà pròximament i el seu ministre de Foment puguin avançar en una infraestructura que ha considerat necessària, ha dit.

De la Encina, que aquest dimecres va visitar el Port de Tarragona, ha revelat altres reptes del seu mandat i que passen per actualitzar les plantilles a la modernitat que exigeixen els canvis tecnològics, desenvolupar un règim per al reglament de policia inexistent -que pugui vetllar per la seguretat als creuers, per exemple-- i un nou marc estratègic de cara als propers deu anys.

INÈRCIES NEGATIVES ANTERIORS

Cunillera ha posat en valor les diferents trobades amb el Port de Barcelona: "Quan vam accedir a la responsabilitat del Govern central no vam partir de zero, sinó de posicions molt en negatiu tant des del punt de vista de l'ambient general, com de viure d'esquena a negociar, i hem hagut de fer un esforç suplementari".

"Hem avançat molt perquè hem implicat les institucions que tenen responsabilitats en aquesta qüestió" amb la finalitat de superar barreres, ha expressat Cunillera, que ha reafirmat el compromís ferm del Govern central per millorar el Port de Barcelona.

"COMPROMÍS FERM"

"Nosaltres tenim un compromís clar, un compromís ferm perquè aquest port sigui el que hagi de ser perquè el port treballa bé, té capacitats, té personal, i una bona direcció i sobretot perquè és una font de riquesa per a Catalunya", ha insistit la delegada del Govern espanyol.

La presidenta del Port de Barcelona ha celebrat l'"oportunitat de compartir projectes de futur" amb De la Encina i Cunillera, amb els quals ha dit que comparteix una mirada sobre el paper estratègic dels ports a nivell de comerç internacional i de la seva aportació al PIB.

"Tenim reptes importants que no tinc cap dubte que podrem abordar els propers mesos", ha confiat Conesa en una atenció als mitjans.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.