Publicat 29/06/2021 21:02CET

Govern central autoritza a Catalunya a concedir garanties per un màxim de 103,6 milions

MADRID, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts a Catalunya a concedir garanties a través de l'Institut Català de Finances (ICF) per un màxim de 103,6 milions d'euros, així com a ampliar els terminis fins al 31 de desembre de 2021 de les línies de crèdit obertes per afrontar la crisi sanitària del Covid.

Aquesta autorització es produeix "en compliment de l'article 20 de la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF)", segons ha explicat l'Executiu.

Catalunya va sol·licitar l'autorització de l'Estat per prestar garanties per la Generalitat catalana i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya davant l'Institut Català de Finances (ICF) per import màxim de 89.650.560,38 euros, així com per a altres operacions d'aval a concedir per la Generalitat i l'Agència de Gestió d'Ajudes Universitàries i d'Investigació (AGAUR) per import màxim de 14.000.000 euros. Això suma, segons ha subratllat el Govern, un muntant total de 103.650.560,38 euros.

D'altra banda, el govern català també va sol·licitar l'autorització per a la seva ampliació fins al 31 de desembre de 2021 de les línies Covid engegades per diverses àrees de la Generalitat l'any passat. Així es va reclamar la modificació de les condicions de les garanties atorgades i la possible adaptació de les seves condicions durant el que resta d'any a les modificacions que es puguin acordar del Marc Nacional Temporal d'Ajudes COVID-19, per import total màxim de 583,2 milions d'euros.

Aquestes garanties, ha assenyalat la Moncloa, s'arbitren a través d'una línia social i cooperativa per promoure la inversió, capitalització i bestretes de les empreses; una altra línia d'impuls industrial; una altra línia de crèdit pel sector agrícola; una altra línia de promoció cultural; i una altra línia orientades cap a cooperatives de crèdit de l'àmbit agrari.

A més, s'autoritza a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a l'establiment de garanties, a favor de l'ICF, per import màxim de 30 milions d'euros, per a l'atorgament de préstecs per a la rehabilitació d'edificis d'habitatges amb comunitats de propietaris.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés