Publicat 27/12/2019 10:17:03 +01:00CET

El Govern central aprovarà aquest divendres la pròrroga dels límits dels mòduls dels autònoms per al 2020

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu
JESÚS PRIETO - EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 27 des. (EUROPA PRESS) -

El Govern preveu aprovar aquest divendres en el Consell de Ministres un decret per prorrogar per cinquena vegada consecutiva els límits actuals del règim de mòduls dels autònoms, segons han confirmat a Europa Press fonts d'organitzacions d'autònoms.

Els autònoms compten amb el "compromís" del Govern espanyol de treballar per buscar una fórmula progressiva en els propers anys que permeti acotar els mòduls a les activitats d'autònoms en les quals treballen amb consumidors finals, en tractar-se dels casos en els quals resulta més difícil al Fisc poder comprovar les operacions reals.

L'esborrany d'ordre ministerial elaborat pel Ministeri d'Hisenda contempla de nou límits de 150.000 euros per a la major part dels autònoms, i s'eleven a 250.000 euros en els casos d'activitats ramaderes i agrícoles, per la qual cosa es mantindrien els nivells dels últims exercicis i la pràctica totalitat dels autònoms no percebran modificació en els límits.

Actualment els límits d'exclusió del sistema s'han mantingut quan els rendiments íntegres de l'autònom superin els 250.000 euros, quan la facturació a altres empresaris o professionals superin els 125.000 euros i quan les compres en béns i serveis superin els 250.000 euros. Aquests límits afecten principalment el col·lectiu d'autònoms transportistes.

Abans del canvi normatiu per prorrogar els límits, la legislació vigent contemplava que a partir del 2019 s'endurien els llindars per tributar pel sistema d'estimació objectiva (mòduls), de manera que el límit de facturació a partir del qual es vetava la tributació en mòduls baixava dels 250.000 als 150.000 euros i, en el cas de facturació a altres empreses, de 125.000 euros a 75.000 euros.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va anunciar al novembre de l'any passat la pròrroga dels llindars per tributar pel sistema d'estimació objectiva (mòduls) i llavors va xifrar en prop de mig milió d'autònoms el nombre de beneficiaris de la mesura, que podrien tornar a veure's afectats de manera positiva l'any vinent.

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 3. 3

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 4. 4

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits

 5. 5

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021