Publicat 26/7/2019 18:35:17 +02:00CET

El Govern central aprova una ajuda de 6,9 milions per a la zona afectada per les pluges a Tarragona el 2018

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, compareix davant els mitjans de comunicació després de la reunió del Consell de Ministres en Moncloa, celebrada un dia després a la segona votació fallida a la investidura del candidat socialista a l
Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha aprovat la signatura del conveni amb la Generalitat per a la gestió d'ajudes, per un import de 6,9 milions d'euros, a la província de Tarragona després de declarar de "zona afectada greument per una emergència de protecció civil" els danys causats per les pluges torrencials el passat mes de novembre del 2018.

Segons especifica el conveni, la gestió de les ajudes destinades a la reparació o restitució de les infraestructures municipals i xarxa viària afectades correspondrà a la Generalitat en virtut de la seva competència exclusiva en matèria de protecció civil.

La Generalitat també ha estat l'encarregada d'avaluar els danys produïts que s'han quantificat en 6.904.279 euros, l'import total que el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha cedit a l'administració de la comunitat autònoma.

La llei de protecció civil estableix que als projectes que s'executin en termes municipals relatius a les obres de reparació o restitució d'infraestructures, equipaments o instal·lacions de titularitat municipal se'ls aplicarà la tramitació d'urgència i se'ls podrà concedir una subvenció de fins al 50% del seu cost.

D'aquesta ajuda queden excloses les ajudes per a les tasques dutes a terme amb mitjans propis de l'entitat local, ja siguin materials, maquinària o personal.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades

 2. 2

  Mémora multiplica per 5 la seva demanda a Barcelona i per 7 a Madrid pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 4. 4

  Girona reparteix més de 44 tones d'aliments a famílies durant el confinament

 5. 5

  CatSalut i el SEM engeguen un nou centre d'operacions logístiques pel coronavirus