Publicat 6/9/2020 12:16:34 +02:00CET

Govern central i agents socials tornen a reunir-se aquest dilluns per abordar la pròrroga dels ERTO

Els ministres de Treball i Seguretat Social, Yolanda Díaz i José Luis Escrivá, es reuneixen amb els secretaris generals de CCOO (Unai Sord)i UGT (Pepe Álvarez) i amb els president de CEOE (Antonio Garamendi) i Cepyme (Gerardo Cuerva).
MINISTERIO DE TRABAJO - Archivo

MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

El Govern central i els agents socials tornaran a reunir-se aquest dilluns per abordar la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) més enllà del 30 de setembre.

Aquesta trobada, que en aquest cas serà de la taula tècnica, es produeix després que el divendres passat la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, obrissin amb els principals representants de la CEOE, Cepyme, UGT i CCOO la comissió tripartida de diàleg sobre ERTEs a Palma de Mallorca.

Tant Escrivá com Díaz van confiar en aconseguir un acord definitiu per prorrogar aquesta eina més enllà de finals de mes, i "sense deixar a ningú enrere".

Díaz va destacar que aquest dilluns arrenquen "amb força" els treballs tècnics per concretar la pròrroga dels ERTEs, i va apuntar que totes les parts s'han compromès "a no esgotar els temps de negociació" dels quals disposen.

En la trobada celebrada a Palma de Mallorca, els agents socials van posar damunt de la taula multitud de propostes i els ministres es van comprometre a debatre i estudiar totes i cadascuna d'elles. "Segurament tots treballarem en una única direcció, que és salvar el nostre país", va afirmar Díaz.

Juntament amb la incògnita de saber fins a quan es prorroguen els ERTE, una de les qüestions que estaran damunt de la taula és evitar que es rebaixi la quantia que es percep de prestació del 70% al 50% passats 180 dies. No obstant això, aquest divendres va quedar palès cert consens entre totes les parts, i que estan a favor d'aquesta petició dels sindicats.

Per a UGT i CC.OO., és absolutament necessari renovar la regulació dels ERTE perquè siguin l'"alternativa" als acomiadaments, així com mantenir els ERTE de rebrots per a aquelles activitats que han hagut de tornar a tancar per les noves restriccions.

Per la seva banda, els empresaris defensaran la necessitat de focalitzar les exempcions de cotitzacions a la Seguretat Social en aquelles empreses que estan tancades, plantejament vist amb bons ulls per part del Govern en la trobada del divendres.

Contador