Publicat 22/2/2019 15:48:44CET

El Govern catal respon al PP que "mai no ha aprovat" les accions dels CDR a les seus judicials

Els CDR deixen excrements als Jutjats de Rubí
@CDRRUBI - Archivo

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha recordat que el Govern catal "mai no ha aprovat" les accions dels CDR a les seus judicials per protestar contra el sistema de justícia, com els llanaments d'excrements i les pintades, després que el PP hagi decidit portar al ple del Parlament una proposta de resolució que condemni els atacs.

Diverses fonts del departament han destacat aquest divendres a Europa Press que la Conselleria considera que "el malestar s'ha d'expressar sense perjudicar el servei públic" que es presta des dels més de cent edificis judicials de la Generalitat, on treballen 7.500 professionals en nmina del departament.

Així han reaccionat després que el PP hagi anunciat que vol portar al ple una proposta de resolució en la qual demana que la Cambra condemni els "atacs" a les seus d'rgans judicials i fiscals de Catalunya i insta el president de la Generalitat, Quim Torra, i a la consellera Capella a sumar-se al rebuig.

Des del departament, destaquen que el Govern catal mai no ha aprovat aquest tipus d'accions i que la Generalitat és qui assumeix el cost de la neteja i qui ha dut a terme la retirada dels excrements de manera immediata.

Els populars, en la seva proposta, consideren "del tot inacceptables i reprovables" aquestes accions i lamenten els perjudicis que puguin haver causat a la ciutadania i, particularment, als professionals dels edificis afectats.

Per aquest motiu, volen instar el Govern de la Generalitat a actuar amb "mxima diligncia" en la investigació d'aquests casos i que la Conselleria d'Interior garanteixi la seguretat dels equipaments judicials.

Així mateix, demana a Torra i a Capella que condemnin "de manera expressa els atacs a les seus d'rgans judicials i fiscals presents a Catalunya".