Publicat 29/1/2019 16:25:56 +01:00CET

El Govern catal relaciona l'augment de l'atur intertrimestral amb el creixement dels actius

El secretari de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Josep G
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El secretari de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha relacionat l'increment intertrimestral d'aturats a Catalunya en el tancament del 2018, amb 47.700 persones més (+11,81%), amb l'"extraordinari" augment de la població activa també registrat durant aquest interval, amb 44.900 persones més (+1,18%).

En roda de premsa, Ginesta ha valorat així les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que han apuntat que Catalunya ha tancat l'any amb un total de 451.400 aturats i ha situat la taxa d'atur en l'11,75%, gairebé nou dcimes per sota de la registrada en el tancament del 2017, del 12,63%.

Ginesta també ha assenyalat que durant el quart trimestre de l'any se sol produir un creixement del nombre d'aturats respecte a l'anterior i ha remarcat que l'augment de la població activa, que se situa en les 3.842.500 persones, és fonamental per a una economia que vol ser competitiva.

Ha afegit que l'augment de la població activa implica que més persones estan disposades a treballar, la qual cosa pot solucionar un dels problemes que li han manifestat les empreses durant els darrers mesos: no troben perfils per a determinats llocs de treball i sectors.

Ha argumentat que aquesta millora en les dades de persones actives respon a l'increment de la confiana dels ciutadans al mercat de treball: "Les persones hi tornen a confiar i es tornen a sentir amb fora per transitar cap al mercat de treball".

Sobre la reducció de l'atur a finals del 2018 respecte a la xifra registrada l'any passat, amb 27.900 aturats menys i una baixada del 5,82%, Ginesta ha valorat que una taxa d'atur rellevant, amb 451.500 aturats, es vincula amb taxes de reducció anuals com les registrades: "Són taxes de reducció que ens permeten ser optimistes".

El secretari ha reafirmat l'aposta de la Generalitat pel treball de qualitat amb contractació estable, indefinida i a temps complet, perqu ha subratllat que és la que "millor garanteix els drets de les persones", i ha celebrat la reunió de la taula del dileg social permanent celebrada aquest dilluns amb els sindicats i les patronals.