Publicat 22/01/2019 16:03CET

El Govern catal reforar les consultes públiques quan elabori avantprojectes de llei

La portaveu, E.Artadi, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, D.Calvet
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern de la Generalitat ha acordat aquest dimarts reforar l'elaboració de consultes als ciutadans i sectors afectats quan elabori nous avantprojectes de llei per assegurar l'eficcia, eficincia i transparncia de les seves iniciatives.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern catal, Elsa Artadi, ha explicat que també avaluaran la necessitat d'elaborar avantprojectes de llei abans de comenar-ne la tramitació.

Els avantprojectes de llei incorporen una memria preliminar que analitza diferents solucions normatives possibles a l'hora de legislar sobre un mbit determinat i el seu impacte, amb la qual cosa ha d'incorporar qüestions com els aspectes que es volen solucionar; els objectius que es volen assolir; les possibles solucions alternatives normatives i no normatives; i els impactes més rellevants de les diverses opcions considerades.

El compromís del Govern de la Generalitat és que les memries preliminars avalun l'impacte de cadascuna de les opcions normatives que proposin en funció de la dimensió de cada administració local per garantir que s'adapten a les diferents realitats i no generen costos desproporcionats en els municipis més petits.

La memria haur d'explicitar també l'impacte de la norma sobre l'administració de la Generalitat; sobre les mesures d'intervenció administratives i des de la perspectiva de la reducció de crregues administratives per als ciutadans i per a les empreses, i impactes econmics, socials i ambientals rellevants.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés