Publicat 26/4/2019 14:52:02CET

El Govern catal ratifica que retornar les pagues extres als funcionaris malgrat el requeriment estatal

El Govern ratifica que retornar les pagues extres a funcionaris malgrat el requeriment estatal
EUROPA PRESS

Els sindicats demanen celeritat en la negociació Generalitat-Estat i evitar així un altre avís

BARCELONA, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha afirmat aquest divendres que la Generalitat "ha ratificat el seu compromís inequívoc" davant dels sindicats de retornar als funcionaris les pagues extres del 2013 i 2014, segons el que es va acordar amb els sindicats, malgrat el requeriment enviat pel Govern espanyol per negociar.

Ho ha garantit després de reunir-se amb CCOO i UGT acompanyat del president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragons, i els consellers Meritxell Budó i Alfred Bosch, que ser l'encarregat de les negociacions.

Per part dels sindicats, hi han participat la secretria general d'UGT de Catalunya, Encarna Fernández, i el secretari de Política Institucional i Programes de la Federació d'Empleats Públics (FeSP) del sindicat, Carles Villalante, mentre que de CCOO de Catalunya hi han acudit el coordinador de l'rea Pública, Joan Maria Sentís, i el membre d'aquesta rea Diego Martínez.

Els sindicats, que han sortit satisfets de la reunió amb el Govern de Catalunya, han dit que li han traslladat la necessitat d'evitar qüestions conflictives i accelerar al mxim el procediment de negociació per tenir la certesa que cobraran les pagues extres: "Si es pogués tancar en una reunió, doncs perfecte", segons Sentís.

Fernández ha afegit: "Els estem demanant que ho facin com més rpid millor. Han d'entendre la necessitat que aix sigui gil, sobretot davant les eleccions d'aquest diumenge, que poden dificultar la continutat dels acords aconseguits".

Sentís també ha demanat accelerar les negociacions per evitar que hi hagi un altre requeriment pel 30% de la paga extra del 2013 que s'ha d'abonar el segon semestre d'aquest any, i ha afegit que han sollicitat que se solucioni al més aviat possible perqu tampoc no es vegi afectat per qüestions pressupostries.

TERMINIS

Els treballadors públics van cobrar el 10% de la paga extra del 2013 al mar, com preveia el decret que el Govern va aprovar el 22 de gener, que contempla retornar aquest any el 40% de l'extra del 2013 i retornar el 60% el 2020, mentre que la paga extra del 2014 es pagar en un 55% el 2021 i un 45% el 2022.

EL REQUERIMENT

La reunió arriba una setmana després que el Govern central enviés un requeriment a la Generalitat per obrir un procediment de negociació sobre el decret llei 3/2019 en relació amb els articles 1 i 2, que establien el retorn del 10% de la paga extra del 2013 aquest any i els increments salarials del 2,25%, que ja s'han abonat.

Sentís ha explicat que la reunió amb el Govern catal, que arriba una setmana més tard de la mantinguda amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha estat a petició seva per assegurar-se que no hi ha problemes: "Feia falta traslladar al Govern catal que teníem la confiana, i la confiana que ens traslladava Batet en dir-nos que es tractava més aviat d'una qüestió tcnica".

AUTOGOVERN "AMENAAT"

El conseller Puigneró ha explicat que, més enll de defensar els drets dels treballadors, han de defensar l'autogovern de Catalunya perqu el veu greument amenaat per iniciatives com la del ministeri de Batet: "Demanaria al Ministeri que rectifiqués aquest mal costum".

"Ens preocupa que l'Estat, sigui del color que sigui, tingui el mal costum de portar al Tribunal Constitucional totes aquelles lleis que no són del seu grat", i ha recordat a Batet que el PSC i la resta de formacions del Parlament van aprovar el decret.

També ha explicat que ja van plantejar a la ministra socialista que rectifiqués l'exministre popular d'Hisenda i Funció Pública Cristóbal Montoro i no condicionés el retorn de les pagues extres al compliment del dficit: "Aquesta demanda no ha estat atesa".

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 3. 3

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 4. 4

  Científics del CSIC dissenyen una alternativa més robusta per codificar informació digital

 5. 5

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors