Publicat 08/07/2019 16:38

El Govern catal radiografiar el sector de l'automoció i la mobilitat per abordar-ne la transformació

Al centre, la consellera ngels Chacón i la directora general d'Indústria, Matide Villarroya, aquest dilluns durant la reunió extraordinria de la Comissió Executiva Permanent del Consell Catal de l'Empresa
EUROPA PRESS

Chacón: "Pel volum d'empreses i treballadors entenem que cal actuar rpidament"

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat radiografiar el sector de l'automoció i la mobilitat per abordar-ne la transformació i enfortir la seva competitivitat davant els nous reptes que haur d'afrontar a curt i llarg termini.

Així ho ha explicat en declaracions als mitjans la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, ngels Chacón, després de celebrar una reunió extraordinria de la Comissió Executiva Permanent del Consell Catal de l'Empresa aquest divendres, en la qual han participat representants de Foment del Treball, Pimec, CCOO i la UGT.

Aquesta primera trobada respon a la voluntat de la Generalitat de comenar a tractar amb els agents socials i econmics quines són les línies estratgiques a impulsar, i elaborar un pla consensuat, que contemplar reunions amb les empreses afectades en tota la cadena de valor de la indústria.

"Pel volum d'empreses i treballadors entenem que cal actuar rpidament", ha explicat Chacón, i ha fet una crida a ser conscients que les noves tecnologies són una oportunitat per integrar estratgies empresarials i posicionar-se.

ANTICIPACIÓ I PROGRAMA DE SUPORT

La consellera considera imprescindible avanar-se, posicionar-se i ser conscient dels actius que té Catalunya, per la qual cosa els primers esforos aniran focalitzats en els llocs de treball que poden perillar i com es reorienten, i com afecta a les empreses aquesta transformació.

La Generalitat ha proposat la realització d'estudis de mercat, i dels mercats regulatoris, així com la creació de quatre grups de treball que es focalitzaran en innovació i nous models de negoci; internacionalització i inversió; talent i ocupació, i infraestructures de suport.

Aquestes actuacions aniran emmarcades dins d'un programa de suport a la indústria gestionat a través d'una Oficina de Transformació de la Indústria de la Mobilitat, que vertebrar les actuacions promogudes.

"Ser un acompanyament que farem a les empreses: depenent de l'estadi de transformació o d'adaptació en qu es trobin hi haur una o una altra actuació", ha assenyalat.

MESURES TRANSVERSALS

Les mesures, que encara no s'han concretat, sortiran de l'estudi del sector un cop s'hagin analitzat quins són les companyies i actors amb més risc de transformació: "És a partir d'aquí que podrem adoptar les mesures, que hauran de ser mesures transversals".

Quan li han preguntat per les ajudes directes sollicitades pel sector, Chacón ha afirmat que aquestes poden ajudar a mitigar efectes a curt termini, per que és important plantejar solucions a llarg termini.

A Catalunya el sector de l'automoció genera 143.000 llocs de treball i factura 23.800 milions d'euros, la qual cosa equival a més del 10% del PIB, amb més de 10.800 empreses i representa fins al 23,3% del total d'exportacions del sector a tot Espanya.

Entre els reptes a abordar per l'automoció figuren el vehicle connectat; el vehicle autnom; l'electromobilitat i la reducció d'emissions; els canvis en les pautes de consum de la mobilitat; l'entrada de noves tecnologies i la competncia pel talent, entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés