Publicat 22/01/2019 17:25CET

El Govern catal porta al Consell de Garanties el reial decret sobre competitivitat econmica en la indústria

E.Artadi i D.Calvet
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu sollicitar al Consell de Garanties Estatutries un dictamen per analitzar la constitucionalitat d'un article del Reial Decret Llei 20/2018 de mesures urgents per a l'impuls de la competitivitat econmica en el sector de la indústria i el comer a Espanya.

El Govern de Torra considera que aquest article envaeix les competncies catalanes en matria d'energia, i sollicita el dictamen com un pas preceptiu per a la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat contra aquesta disposició.

En concret, aquest reial decret habilita l'Estat a desenvolupar, a través d'un reglament, la figura de les xarxes tancades de distribució elctrica, una fórmula orientada a optimitzar el subministrament elctric en determinades zones industrials.

La Generalitat comparteix la necessitat de potenciar aquest tipus de xarxes, si bé l'article 3.3 del reial decret preveu que aquestes xarxes tancades siguin autoritzades pel Govern central.

A causa que aquestes xarxes són installacions elctriques que esgoten el seu aprofitament en el mateix lloc d'emplaament, el Govern de la Generalitat ha considerat que, d'acord amb l'article 133 de l'Estatut, aquesta competncia correspon a la Generalitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés