Publicat 15/10/2019 17:07:46 +02:00CET

El Govern català no portarà cap proposta per votar en el ple del Parlament sobre la sentència

La consellera de Presidència, Meritxell Budó.
EUROPA PRESS

Treballa amb els grups per tal que "del Parlament en sorgeixi un mandat efectiu" sobre la sentència

BARCELONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que l'executiu català no portarà cap proposta perquè es voti en el ple de dijous que s'ha convocat per la sentència del Tribunal Suprem contra els impulsors de l'1-O en el qual el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat comparèixer.

"Com a Govern tenim cap proposta, però sí que les diferents forces treballen per portar-ne alguna al Parlament, que és la institució que representa la ciutadania", ha dit en la roda de premsa després del Consell Executiu extraodinari que s'ha convocat amb motiu de la sentència.

Ha aclarit que encara no s'ha avançat prou en aquesta negociació com per assegurar que la proposta dels grups parlamentaris es pugui votar en el ple de dijous, però en ser repreguntada per aquesta proposta ha subratllat: "S'està treballant perquè en del ple del Parlament sorgeixi un mandat efectiu".

Preguntada per les paraules de Torra sobre les quals el Parlament hauria de donar una resposta a la sentència, ha explicat que el que va fer el president és que demanaria comparèixer davant la cambra i "com a president farà la compareixença".

"El que en aquest moment no puc traslladar és si en aquesta compareixença s'hi podrà votar o no, però dijous el president compareixerà", ha insistit la portaveu del Govern català.

La consellera ha assegurat que la intervenció que el president de l'executiu català pronunciarà al Parlament, està "treballada i consensuada entre les diferents formacions que donen suport al Govern".