Publicat 30/4/2019 18:20:57 +02:00CET

El Govern català no modificarà "ni una coma" del decret per al retorn de les pagues extres

El Govern no modificar "ni una coma" del decret per a la tornada de les pagues extres
EUROPA PRESS

Vol negociar amb l'Executiu central per evitar que la norma arribi al TC

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat que no es modificar "ni una coma" del decret llei que regula part del retorn de les pagues extres del 2013 i 2014 i l'augment salarial dels funcionaris de Catalunya.

Ho ha dit aquest dimarts en una compareixena parlamentria per retre comptes de la seva reunió el passat octubre amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública del Govern, Meritxell Batet.

El conseller ha criticat que, des d'aquesta trobada, l'Executiu central hagi enviat un requeriment per obrir un procediment de negociació sobre el decret llei 3/2019, que establia el retorn del 10% de la paga extra del 2013 aquest any i un augment salarial del 2,25%.

Puigneró ha defensat que el Govern és responsable i no posar "en crisi" el retorn de les pagues ni l'augment salarial que es va acordar amb els sindicats i va aprovar el Parlament, per la qual cosa negociar amb l'Estat per evitar que es presenti un recurs al Tribunal Constitucional (TC).

"Ens asseurem a la taula de negociació" amb el Govern espanyol per evitar que la norma acabi al TC, ha asseverat Puigneró, per ha valorat que per dialogar no cal plantejar cap requeriment.

El conseller ha retret a Batet que digui que vol obrir un dileg amb el Govern catal amb aquest procediment i ha considerat que amb aquest trmit sembla que l'Executiu central vulgui modificar algun detall de la norma.

"Era necessari? Era necessari fer aquesta gestió? No entenem quin és el propsit", ha sostingut Puigneró, i ha remarcat que respectaran l'acord que van signar en el marc de la Mesa General de la Funció Pública.

RPLIQUES

El diputat del PSC Pol Gibert ha recordat a Puigneró que el procediment obert pel Govern de l'Estat no té per qu acabar al TC, tal com ha sostingut Batet, i que és una "eina de dileg entre el Govern i l'Estat".

Gibert ha remarcat que al voltant del 90% d'aquests procediments acaba amb una resolució del conflicte, sense haver d'arribar al TC, i que s'obre per qüestions de forma, no de contingut, en línia amb el que ha expressat la ministra.

David Cid, dels comuns, ha coincidit amb el conseller en les seves crítiques a la Llei d'Estabilitat Pressupostria i la seva incidncia en el retorn de les pagues extres dels funcionaris, i li ha assenyalat que va ser aprovada pel Govern del PP amb el suport de Convergncia.

Cid ha demanat que el retorn de les pagues se solucioni "de manera efectiva", ja sigui amb l'actual Govern en funcions o amb el futur, i que no es produeixi una nova retallada en els drets dels treballadors públics.

Jordi Albert (ERC) ha instat a "anar tots a l'una" perqu no hi ha cap certesa que la ministra no acabi portant un recurs al TC, perqu ha valorat que si no s'hagués de presentar no seria necessari negociar.

Gemma Geis, de JxCat, ha aplaudit que el conseller hagi arribat a vuit acords en matria de funció pública amb els sindicats, i ha exposat que els límits que el Govern va advertir que hi havia per retornar les pagues existeixen, com ha dit que es veu en la presentació del requeriment.