Publicat 14/03/2019 11:52CET

El Govern catal impulsa els Consells Territorials de Formació Professional amb una guia

El Govern impulsa els Consells Territorials de Formació Professional amb una gu
EUROPA PRESS

El document explica les funcions bsiques i la composició d'aquests espais

BARCELONA, 14 mar� (EUROPA PRESS) -

El Govern catal ha apostat per impulsar els Consells Territorials de Formació Professional (FP) amb una guia per facilitar-ne la dinamització i la creació de nous, que ha estat presentada aquest dijous pel conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, i el president del Consell Catal de FP, Fabian Mohedano.

El Homrani ha defensat que ens locals com aquests consells territorials són els que millor coneixen les necessitats del sistema productiu i el teixit empresarial per poder adaptar-se i facilitar la instauració de la FP: "Ho hem de fer junts".

Ha assenyalat que les empreses no troben personal qualificat, la qual cosa ha remarcat que evidencia que el mercat de treball no funciona ptimament i que hi ha necessitats que no estan trobant resposta, per la qual cosa ha argumentat que la FP i la capacitat de reciclatge dels treballadors poden ser una solució.

El conseller ha advocat per "aprofitar totes les eines" de les quals disposa la Generalitat, com les competncies que té en concertació social i FP, a més de poder impulsar l'arrelament i la capillaritat de les polítiques al territori compartint diagnstics i estratgies.

"Sempre podem plorar sobre les eines que no tenim", ha valorat El Homrani, per ha remarcat que considera que primer s'han d'aprofitar totes les eines de les quals disposa el Govern de Catalunya.

GUIA

Mohedano ha exposat que aquesta guia permet que la FP sigui "més propera i útil" als ciutadans, tant als joves que comencen al mercat laboral com als treballadors que han de reorientar la seva carrera professional.

Ha remarcat que aquest document vol fer reflexionar sobre la necessitat d'aquests instruments i facilitar que aquells municipis que els vulguin instaurar ho puguin fer "des d'una mirada local" i sabent quines són les seves funcions bsiques i quina composició han de tenir.

Aquests espais de participació, consulta i assessorament estan compostos pels agents formatius, socials i econmics de l'mbit local i tenen com a objectius fomentar i impulsar la FP en un determinat territori.

Actualment, existeixen Consells Territorials de FP a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Mataró, Rubí, Terrassa, Granollers (Barcelona), Girona, Lleida i Tarragona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés