Publicat 11/4/2019 11:51:48 +02:00CET

El Govern catal impedir demanar tres mensualitats per avanat per llogar pisos

Economia.- El PP intentar modificar al Congrés el decret del lloguer si el Govern aconsegueix convalidar-ho
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat aquest dijous que impediran que els propietaris de pisos exigeixin el pagament per avanat de tres mensualitats com a fiana, dipsit i aval bancari com a condició per llogar-los.

En una interpellació al Parlament, ha explicat alguns dels capítols de l'avantprojecte de llei que preparen, que també blindar el dret d'adquisició preferent dels inquilins en cas que es vengui l'habitatge, deixant sense efecte "totes les clusules de renúncia incloses en els contractes signats a partir de la seva entrada en vigor".

La consellera també ha qualificat d'"anacrnics" els mecanismes per acreditar l'estat dels immobles i defensa la necessitat d'utilitzar nous recursos "per evitar conflictes innecessaris entre arrendadors i arrendataris sobre els possibles danys anteriors i posteriors al contracte".

Per Capella, el reial decret llei de mesures urgents en matria d'habitatge i lloguer, que modifica la Llei d'Arrendaments Urbans, recull mesures "massa tímides", i per aix ha reiterat la determinació del Govern de superar la legislació estatal a través del Codi Civil de Catalunya.

Així, ha justificat la necessitat d'anar més enll de l'índex de referncia de preus del lloguer, amb el qual l'avantprojecte de llei recollir que es pugui limitar el preu del lloguer, ja sigui directament o donant als ajuntaments la capacitat per fer-ho.

També preveu una durada mínima dels lloguers d'habitatges a Catalunya que se situ entre els sis i 10 anys davant dels cinc i set que estableix la norma espanyola en funció de si la propietat és d'una persona física o jurídica.