El Govern català impedirà demanar tres mensualitats per avançat per llogar pisos

Economia.- El PP intentarà modificar al Congrés el decret del lloguer si el Govern aconsegueix convalidar-ho
EUROPA PRESS - Archivo
Publicat 11/4/2019 11:51:48CET

BARCELONA, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat aquest dijous que impediran que els propietaris de pisos exigeixin el pagament per avançat de tres mensualitats com a fiança, dipòsit i aval bancari com a condició per llogar-los.

En una interpel·lació al Parlament, ha explicat alguns dels capítols de l'avantprojecte de llei que preparen, que també blindarà el dret d'adquisició preferent dels inquilins en cas que es vengui l'habitatge, deixant sense efecte "totes les clàusules de renúncia incloses en els contractes signats a partir de la seva entrada en vigor".

La consellera també ha qualificat d'"anacrònics" els mecanismes per acreditar l'estat dels immobles i defensa la necessitat d'utilitzar nous recursos "per evitar conflictes innecessaris entre arrendadors i arrendataris sobre els possibles danys anteriors i posteriors al contracte".

Per Capella, el reial decret llei de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer, que modifica la Llei d'Arrendaments Urbans, recull mesures "massa tímides", i per això ha reiterat la determinació del Govern de superar la legislació estatal a través del Codi Civil de Catalunya.

Així, ha justificat la necessitat d'anar més enllà de l'índex de referència de preus del lloguer, amb el qual l'avantprojecte de llei recollirà que es pugui limitar el preu del lloguer, ja sigui directament o donant als ajuntaments la capacitat per fer-ho.

També preveu una durada mínima dels lloguers d'habitatges a Catalunya que se situï entre els sis i 10 anys davant dels cinc i set que estableix la norma espanyola en funció de si la propietat és d'una persona física o jurídica.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.