Publicat 28/10/2019 15:07:41 +01:00CET

El Govern català fixa els serveis mínims per a la vaga de transport de mercaderies de dimecres

Els treballadors convocats per CCOO i UGT han tallat el carrer Sepúlveda davant de la seu de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha decretat serveis mínims per a la vaga de transport de mercaderies per carretera de les empreses de la província de Barcelona, que es convoca des de les 22.00 hores de dimarts fins les 22.00 hores de dimecres.

L'ordre de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies recollida per Europa Press dicta que hi haurà la mateixa plantilla que en un dia festiu per al transport de mercaderies per proveir els establiments sanitaris i farmacèutics.

Quant a la resta de mercaderies, es fixa que només es transportaran les que no puguin conservar-se més de 24 hores per la seva naturalesa perible.

La vaga ha estat convocada per UGT i CCOO de Catalunya, i l'ordre considera que aquest transport és "un servei essencial per a la comunitat" i que cal garantir el desplaçament de determinats productes de caire bàsic.

Afecta totes les empreses que es regeixen pel conveni col·lectiu de transport de mercaderies i logística de la província de Barcelona i té una durada de 24 hores, amb incidència durant tota la jornada.

Aquest dilluns al matí, delegats d'UGT i CCOO s'han concentrat davant la seu de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat de la Generalitat per mirar d'arribar a un acord i evitar la convocatòria de vaga.

Els sindicats demanen actualitzar els salaris del sector després de 9 anys congelats en el nou conveni col·lectiu i aposten per un augment del 3% dels sous i una compensació del 2% per la pèrdua de poder adquisitiu des de 2010.