Publicat 30/4/2019 16:14:35 +02:00CET

El Govern catal far una consulta pública per derogar la normativa obsoleta des del 1977 de la seva competncia

La portaveu del Govern: "No ens estranya que un govern capitaneado per PP, Cs i Vox compti amb Millo"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Catalunya far una consulta pública amb l'objectiu de revisar la vigncia dels decrets i les ordres de l'ordenament jurídic catal amb l'objectiu de derogar la normativa obsoleta de la seva competncia des del 1977 en diverses fases.

En roda de premsa posterior al Consell Excecutiu, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que l'objectiu és fer un pla de simplificació normativa per programar temporalment la depuració i una srie de decrets que hauran de derogar-se.

Segons Budó, l'ordenament jurídic catal compta amb més de 22.500 decrets i ordres, molts dels quals ja no són aplicables malgrat que estan vigents, i aix genera diferents problemes i dubtes.

A més, la configuració dels departaments de l'administració de la Generalitat que al llarg dels anys han canviat mbits de competncia dificulta que els actuals puguin considerar-se responsables a l'hora d'actuar en relació amb algunes disposicions.

La consulta es publicar al 'Portal Participa', durar 45 dies i estar oberta a tots els ciutadans i, sobretot a entitats i empreses que considerin que la complexitat de l'ordenament jurídic dificulta l'exercici de les seves activitats.

També criden al fet que hi participin professionals que treballin en l'mbit del dret, les universitats i centres d'investigació, i convidaran a qu ho facin els collegis d'advocats; les associacions de magistrats, de consumidors i empresarials, i les cambres de comer.

el més llegit

 1. 1

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments

 2. 2

  El transport públic a Catalunya serà gratis a partir d'aquest dijous

 3. 3

  Les obres de Dalí exposades a Moscou tornen prematurament a Figueres (Girona)

 4. 4

  El Govern desenvolupa una app per resoldre dubtes sobre el confinament

 5. 5

  Coronavirus.- Les obres de teatre 'Germanes' i 'Desclassificats', en obert a Internet