Publicat 20/03/2019 17:49CET

El Govern catal estudia incloure les ONG en la taula institucional de campanyes de temporers

Temporeros
CCOO - Archivo

LLEIDA 20 (EUROPA PRESS)

El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha avanat aquest dimecres la propera creació d'una taula institucional de campanyes agrries en la qual podrien participar les ONG i la possibilitat que el 2020 pugui haver-hi ajudes del Govern per a albergs per als temporers.

Farré ha presidit la reunió institucional sobre campanyes agrries a les comarques de Lleida, en els Serveis territorials d'Agricultura, en la qual hi han participat sindicats, organitzacions agrries, la Subdelegació del Govern espanyol, el Consell Comarcal del Segri i la Diputació de Lleida.

"La primera decisió que hem pres és constituir la taula institucional de campanyes agrries a la província de Lleida, a la qual convidarem també els ajuntaments i potser inclourem les ONG per tenir una visió global de tot el sector", ha afirmat Farré.

"La taula s'anir reunint de manera sistemtica i si tot va bé constituirem un grup de treball tcnic d'entre tres i cinc persones per fer seguiment de totes les campanyes durant tot l'any", ha afegit.

Aquesta comissió, segons ha dit, valorar si hi ha necessitat d'albergs a cada zona, i en funció de la seva feina, "si les disponibilitats pressupostries ho permeten en l'horitzó 2020, no en el 2019" es podria determinar si són necessries les subvencions.

Farré ha destacat l'alt grau de compliment dels agricultors de la normativa laboral, la qual cosa des del seu punt de vista no és incompatible amb l'arribada d'un gran nombre de temporers sense feina a les poblacions del Segri.

Per la seva banda, el president d'Asaja, Pere Roqué, ha afirmat que alguns agricultors de la seva organització confiaven que en la reunió d'aquest dimecres la Generalitat avancés línies d'ajuda per a albergs.

Roqué ha insistit que els agricultors compleixen el conveni agropecuari i que així es dedueix de les dades de la inspecció de treball.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés