Publicat 21/11/2019 18:31:03 +01:00CET

El Govern català enalteix la normativa "pionera" sobre seguretat privada

Junta de Seguretat Barcelona: alcaldessa Ada Colau, secr. D'Interior Brauli Duart
EUROPA PRESS - Archivo

TERRASSA (BARCELONA), 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de la Conselleria d'Interior, Brauli Duart, ha enaltit la "pionera" aplicació de la llei de seguretat privada als espais públics, com també l'article 41 que permet serveis de vigilància a la via pública, duts a terme en col·laboració de membres dels cossos policials i vigilància privada.

Duart, que ha participat aquest dijous en la VII edició del Dia Català de la Seguretat Privada, celebrat a Terrassa (Barcelona), ha anunciat la convocatòria del Consell de Coordinació de la Seguretat Privada, com a màxim òrgan consultiu d'aquest camp, segons ha informat en un comunicat.

Així mateix, ha explicat que es treballa en el Codi de Bones Pràctiques en Seguretat Privada i en la definició de criteris que captin imatges a la via pública amb finalitats de seguretat privada, prèvia autorització, "per garantir la seguretat de tots els ciutadans", ha subratllat.

En l'acte, que ha tingut lloc al Centre Cultural Terrassa, s'han lliurat un total de 63 mencions, de les quals tres han estat condecoracions honorífiques, la màxima distinció del personal de seguretat privada.

L'esdeveniment ha comptat amb la presència, a més de Duart, del comissari cap de la policia catalana, Eduard Sallent, i el director general, Pere Ferrer, entre d'altres.