Publicat 5/6/2019 16:52:01CET

El Govern català desenvoluparà un pla de 75 mesures per prevenir i combatre el frau fiscal fins al 2022

El Govern desenvoluparà un pla de 75 mesures per prevenir i combatre el frau fiscal fins el 2022
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que la Generalitat desenvoluparà un pla de 75 mesures en quatre eixos amb l'objectiu de prevenir i combatre el frau fiscal fins al 2022: "Per a nosaltres la lluita contra el frau fiscal és una prioritat".

Així ho ha afirmat en una compareixença aquest dimecres davant la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament per presentar el Pla de prevenció i reducció del frau fiscal i de foment de les bones pràctiques tributàries 2019-2022.

El també vicepresident del Govern ha destacat que és el seu deure haver d'augmentar el compliment de les obligacions tributàries per tenir un sistema fiscal "més just" i mantenir l'Estat del Benestar.

"El frau fiscal és un problema de primera magnitud als països del nostre entorn, especialment en una economia globalitzada. Hem anat reduint l'economia informal, l'economia submergida, hi ha practiques tributàries que hem de perseguir i estem centrats en aquest nou pla", ha afegit.

El Pla conté 75 mesures, amb algunes del pla anterior (2015-2018) i 29 de noves, estructurades en quatre eixos: 37 en prevenció del frau; 22 en control, detecció i correcció de frau; 7 en implicació social, i nou d'organitzatives.