Publicat 22/10/2019 15:19:48 +02:00CET

El Govern català confia que la UE afronti el conflicte a Catalunya quan resolgui el Brexit

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó intervé en roda de premsa després del Consell Executiu de la Generalitat, a Barcelona (Espanya), 22 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dimarts que el procés independentista és el "segon conflicte polític que ha d'afrontar la UE" quan hagi resolt el Brexit, per la qual cosa confia que les institucions europees hauran d'atendre la situació a Catalunya després que es tanqui la sortida del Regne Unit.

"Europa té un conflicte important i polític amb Catalunya i Espanya. És un conflicte polític dins de les fronteres de la UE, igual que ho és el Brexit. Després del Brexit, és el segon conflicte polític que ha d'afrontar", ha argumentat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Per això, considera que, quan s'hagi tancat el Brexit, el conflicte a Catalunya "serà el primer" que tingui la UE i ha apel·lat a la responsabilitat de les institucions europees per afrontar-lo.