Publicat 2/4/2019 16:26:08 +02:00CET

El Govern catal comunica al Parlament que no cobrir l'increment del seu pressupost

EUROPA PRESS - Archivo

Allega que no pot afrontar els 7,5 milions extres en estar en prrroga pressupostria

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha comunicat al Parlament que no cobrir l'increment de 7,5 milions d'euros del seu pressupost per al 2019, respecte al que va aprovar el 2017.

Les fonts parlamentries han explicat aquest dimarts que el secretari general de la Cambra ha rebut una carta de la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Generalitat que afirma que "no entén com a obligatria la necessitat de pagar" l'increment de pressupost del Parlament per a aquest any.

Per prendre aquesta decisió el Govern allega que estan en prrroga pressupostria --no han aconseguit els suports per aprovar uns nous comptes-- i que per tant no pot afrontar aquest increment.

El Parlament va aprovar al desembre el seu pressupost per al 2019 de 61,1 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment de 7,5 milions respecte a l'últim que s'havia aprovat, el del 2017.

La Cambra va enviar una petició al Govern en qu sollicitava que ingressessin a la Cambra el Pressupost del 2019 i no el del 2017, per la Generalitat es nega a fer-ho perqu est en prrroga pressupostria.

Les mateixes fonts han assegurat que al Parlament hi ha "unanimitat a defensar l'autonomia parlamentria", per la qual cosa entenen que, si la Cambra ha aprovat els seus pressupostos, el Govern ha de dotar-los al marge de si ha aprovat o no els seus.

A més, estan convenudes que s'acabar solucionant i confien que "acabar havent-hi un acord segur".

Altres fonts parlamentries han lamentat que aix posa el Parlament en una situació d'"incertesa" sobre com gestionar els seus diners, encara que asseguren que no hi ha risc per pagar els sous dels treballadors de la institució.