Publicat 2/4/2019 18:38:13 +02:00CET

El Govern catal aprova la memria preliminar de l'avantprojecte de la llei per a taxis i els VTC

El Govern catal aprova un suplement de crdit de 814 milions per a noves despes
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Catalunya ha aprovat la memria preliminar de l'avantprojecte de la llei per al transport de viatgers en vehicles de fins a nou places que vol regular "de manera integral" l'activitat de taxis i vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

En roda de premsa després del Consell Executiu d'aquest dimarts, la consellera de Presidncia i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que la futura norma haur d'abordar tant les diferncies operatives de cadascun dels serveis com les condicions de prestació d'aquestes activitats.

"La nova llei abordar la modernització i adaptació dels serveis de taxi i de VTC a les noves realitats, amb una visió a llarg termini per articular un nou escenari de gestió i regulació de les activitats", consta en l'acord.

La norma se centrar en mesures per a la modernització del taxi incloent qüestions com el taxi compartit i el cobrament individual, la flexibilització tarifria i la incorporació de noves tecnologies, a més de la regulació dels VTC, establint condicions sobre la contractació del seu servei, normes sobre l'execució i preus, entre altres punts.

Aquesta llei suposa un "segon pas" per adequar aquest sector de transport després del decret llei que va aprovar el Govern a finals de gener i que establia una precontractació d'almenys 15 minuts pels VTC.