El Govern català aprova els criteris per prioritzar les despeses amb els Pressupostos prorrogats

Extremadura reduce su déficit "a cero" y cumple con las exigencias marcadas por
PIXABAY - Archivo
Publicat 9/4/2019 17:25:12CET

El pla de contingència es presentarà el proper 24 d'abril

BARCELONA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Catalunya ha aprovat els criteris i la metodologia per prioritzar les actuacions de les diferents conselleries durant aquest exercici amb els Pressupostos del 2017 (prorrogats el 2019), mesura que s'emmarca en el pla de contingència que va iniciar la setmana passada amb un suplement de crèdit de 814 milions d'euros.

Ho ha explicat la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts.

L'objectiu de l'acord d'aquest dimarts és mantenir el nivell de prestació dels serveis públics fonamentals i garantir els compromisos dels departaments, a més d'adaptar-se als objectius d'estabilitat pressupostària vigents --compliment dels límits de dèficit, deute i la regla de despesa--.

En concret, les necessitats de despesa es classificaran d'acord amb el nivell de compromís i capacitat d'actuació, prioritzant aquelles que estiguin emparades per un mandat legal, acord de Govern i contracte, i les que tinguin més retorn social, i també es valorarà si les despeses són revisables o no, i si són ajornables o no.

PLA DE CONTIGÈNCIA

Budó ha explicat que la Conselleria d'Economia i Hisenda està treballant juntament amb la resta de departaments en l'elaboració del pla de contingència per afrontar la pròrroga dels Pressupostos, que s'havia de presentar aquest dimarts però es farà dimecres vinent 24 d'abril.

Ha sostingut que s'ha posposat la seva presentació perquè "s'estan acabant d'ajustar les xifres" i desenvolupar aquest document marc, després que hagin acabat les reunions bilaterals entre Economia i la resta de Conselleries.

SUPLEMENT DE CRÈDIT

El Govern va aprovar en el Consell Executiu de la setmana passada un decret llei que concedeix un suplement de crèdit d'uns 814 milions d'euros als Pressupostos prorrogats per atendre noves despeses com les relacionades amb els augments salarials dels treballadors públics i el retorn del 40% de la seva paga extra del 2013.

El suplement de crèdit també abasta els augments de plantilla en l'àmbit de l'educació i la sanitat duts a terme per la Generalitat durant el darrer any.

La xifra del suplement de crèdit es desglossa en 241 milions d'euros que provindran del Fons de Facilitat Financera (FFF) i els 572 milions restants de les bestretes del Govern a les diferents comunitats autònomes segons el model de finançament.

El decret llei aprovat tindrà vigència a partir de la seva publicació en el BOPC, quan s'obrirà un termini de 30 dies per ser convalidat pel Parlament, i Budó ha esperat que "ningú no voti en contra" a la Cambra perquè és una mesura a favor de l'interès general.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.