Publicat 09/04/2019 17:25CET

El Govern catal aprova els criteris per prioritzar les despeses amb els Pressupostos prorrogats

Extremadura reduce su déficit "a cero" y cumple con las exigencias marcadas por
PIXABAY - Archivo

El pla de contingncia es presentar el proper 24 d'abril

BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Catalunya ha aprovat els criteris i la metodologia per prioritzar les actuacions de les diferents conselleries durant aquest exercici amb els Pressupostos del 2017 (prorrogats el 2019), mesura que s'emmarca en el pla de contingncia que va iniciar la setmana passada amb un suplement de crdit de 814 milions d'euros.

Ho ha explicat la portaveu del Govern i consellera de Presidncia, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts.

L'objectiu de l'acord d'aquest dimarts és mantenir el nivell de prestació dels serveis públics fonamentals i garantir els compromisos dels departaments, a més d'adaptar-se als objectius d'estabilitat pressupostria vigents --compliment dels límits de dficit, deute i la regla de despesa--.

En concret, les necessitats de despesa es classificaran d'acord amb el nivell de compromís i capacitat d'actuació, prioritzant aquelles que estiguin emparades per un mandat legal, acord de Govern i contracte, i les que tinguin més retorn social, i també es valorar si les despeses són revisables o no, i si són ajornables o no.

PLA DE CONTIGNCIA

Budó ha explicat que la Conselleria d'Economia i Hisenda est treballant juntament amb la resta de departaments en l'elaboració del pla de contingncia per afrontar la prrroga dels Pressupostos, que s'havia de presentar aquest dimarts per es far dimecres vinent 24 d'abril.

Ha sostingut que s'ha posposat la seva presentació perqu "s'estan acabant d'ajustar les xifres" i desenvolupar aquest document marc, després que hagin acabat les reunions bilaterals entre Economia i la resta de Conselleries.

SUPLEMENT DE CRDIT

El Govern va aprovar en el Consell Executiu de la setmana passada un decret llei que concedeix un suplement de crdit d'uns 814 milions d'euros als Pressupostos prorrogats per atendre noves despeses com les relacionades amb els augments salarials dels treballadors públics i el retorn del 40% de la seva paga extra del 2013.

El suplement de crdit també abasta els augments de plantilla en l'mbit de l'educació i la sanitat duts a terme per la Generalitat durant el darrer any.

La xifra del suplement de crdit es desglossa en 241 milions d'euros que provindran del Fons de Facilitat Financera (FFF) i els 572 milions restants de les bestretes del Govern a les diferents comunitats autnomes segons el model de finanament.

El decret llei aprovat tindr vigncia a partir de la seva publicació en el BOPC, quan s'obrir un termini de 30 dies per ser convalidat pel Parlament, i Budó ha esperat que "ningú no voti en contra" a la Cambra perqu és una mesura a favor de l'inters general.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés