Publicat 19/11/2019 15:49:01 +01:00CET

El Govern català afegirà al seu argumentari les crítiques d'Amnistia Internacional al judici de l'1-O

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet.
EUROPA PRESS

Revisaran el punt de l'informe que diu que va ser un judici just per fer més "extensa" la seva opinió

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha considerat aquest dimarts que les crítiques que l'informe d'Amnistia Internacional (AI) fa al judici de l'1-O són "demoledores" i ha assegurat que les afegirà a l'argumentari per incloure-les en totes les reunions bilaterals, també amb el Govern central si arriba a produir-se la trobada.

En una roda de premsa després del Consell Executiu, s'ha cenyit a les conclusions de l'informe que consideren que la sentència fa una "interpretació excessivament àmplia i perillosa" del delicte de sedició, i la part en la qual es demana la llibertat immediata dels dirigents de les entitats sobiranistes, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

"El que diu és molt clar, explícit i contundent, i formarà part de tot el desplegament d'arguments del Govern català. Les conclusions són demoledores: parlen de sentència desproporcionada, excessiva, restrictiva i perillosa. I això hauria de fer sortir els colors a alguns", ha etzibat el conseller.

Sobre el fet que aquest document demani la llibertat dels dirigents de les entitats socials però no dels dirigents polítics, s'ha tornat a referir a la contundència de les paraules de l'ONG contra la sentència.

JUDICI JUST O INJUST

Preguntat pel fet que l'informe també diu que l''anàlisi no va trobar cap factor que indiqués que el judici en conjunt fos injust', ha replicat: "Em remeto als punts que he explicat de l'informe en què es fa referència explícita a un ampli i perillós ús del delicte de sedició".

Repreguntat per aquesta qüestió, ha respost que "el Govern català té una opinió pròpia sobre el judici i sobre la sentència, i l'única sentència justa hauria estat tenir una absolució", i ha insistit que no li agradaria estar en el lloc del Ministeri de Justícia després de fer-se públic l'informe.

"Evidentment, també rellegirem l'informe per veure si cal incorporar alguna cosa" a l'argumentari de l'executiu, ha dit Calvet, que ha assegurat que respecten molt Amnistia Internacional i que llegiran amb atenció totes les conclusions per tenir una opinió més extensa i completa, en les seves paraules.

Preguntat per si discrepen de la conclusió de l'ONG quan diu que no troba cap rastre d'injustícia en el procés, ha incidit en el respecte que els suscita Amistia Internacional, però han resolt: "La nostra opinió és que considerem que és un judici injust i una sentència injusta".