Publicat 3/9/2019 13:01:56 +02:00CET

El Govern augura "moltes dificultats en el mercat" laboral durant l'últim tram de l'any

El secretari de Treball de la Generalitat, Josep Ginesta, en roda de premsa aquest dimarts.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

El secretari de Treball de la Generalitat, Josep Ginesta, ha augurat que l'"última part de l'any pot generar moltes dificultats en el mercat laboral" i poden aparèixer inconvenients per generar llocs de feina a Catalunya.

Ginesta ha afirmat que l'augment de l'atur a l'agost --que representa un augment del 3,51% i situa el total d'aturats en 371.418-- és "una confirmació d'un senyal d'alerta" que la Generalitat ja va predir en el mes de juliol.

Ha atribuït la causa a "les incerteses de l'economia mundial" --segons ell, la ralentització de l'economia alemanya i l'impacte del Brexit-- i ha sostingut que el fet que el govern de l'Estat estigui en funcions té un impacte en la presa de decisions de les empreses.

El secretari ha assegurat que el sector en què més ha crescut l'atur és en l'educació i en els serveis públics, mentre que en l'àmbit interanual "resisteixen la indústria i la construcció, que continuen patint reduccions".

En l'àmbit territorial, ha afirmat que l'increment i la reducció de l'atur registrat "està distribuït", perquè, tot i l'increment a la província de Girona (el més alt de les 4 províncies), Lleida el redueix en l'àmbit interanual en un 3,8%.

"PÈRDUA DE DINAMISME EN EL MERCAT"

Ginesta ha destacat que el descens en les contractacions aquest mes d'agost --ha caigut un 38,32% respecte al juliol, amb 135.333 contractes menys-- "és un indicador evident que hi ha una pèrdua de dinamisme en el mercat".

Segons el tipus de contracte, ha assegurat que, dels 2,2 milions de contracts que s'han creat aquest agost, "només un 13% són contractes indefinits" --ha declarat que la contractació temporal ha crescut un 1,3% i la indefinida s'ha reduït en un 3,8%--.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 3. 3

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 4. 4

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus

 5. 5

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments