Publicat 25/7/2019 14:31:39 +02:00CET

El Govern assenyala que la reducció de l'atur es ralenteix i demana reformes contra la precarietat

Al centre, el conseller Chakir l'Homrani.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha assenyalat que la reducció de l'atur s'està ralentint i ha demanat al Govern espanyol reformes legislatives per combatre la precarietat del mercat laboral.

Ho ha dit en la roda de premsa d'aquest dijous per valorar les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), que han situat la taxa d'atur a Catalunya en l'11,17% i 431.300 aturats.

El Homrani ha sostingut que es continua reduint la taxa d'atur a Catalunya, que se situa per sota de la taxa que hi ha en el conjunt d'Espanya, però que costa més fer-ho per l'augment de la població activa, que ha crescut durant l'últim trimestre en 24.800 persones (+0,65%).

Ha remarcat que la precarietat del mercat de treball continua mantenint-se "EPA rere EPA", amb el manteniment de la parcialitat i la temporalitat, per la qual cosa ha urgit reformes legislatives.

El conseller ha indicat que des del Govern ho poden abordar a través de la concertació social, però que cal "superar un marc legislatiu que afavoreix la precarietat".

Ha criticat l'"inoperància política" del Govern espanyol, que és qui gestiona la majoria de competències en matèria laboral, per afrontar la situació del mercat laboral.