Publicat 4/2/2020 14:14:33 +01:00CET

El Govern assenyala que l'evolució de l'atur constata la "ralentització" de l'economia

Oficina de Treball
GENCAT - Archivo

BARCELONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha dit que l'evolució de l'atur constata que es manté la "ralentització" de l'economia des de fa mesos.

Ho ha afirmat en una atenció als mitjans aquest dimarts per valorar les xifres de l'atur del mes de gener, que han situat el total de desocupats a Catalunya en 393.682.

Ginesta ha demanat "certeses" en polítiques industrials i pressupostàries i en les decisions empresarials per revertir aquesta desacceleració econòmica.

No obstant això, ha remarcat que el gener acostuma a ser un mes en què s'incrementa el nombre de persones registrades en el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) --ha augmentat en 5.558 (+1,43%)--.

I ha indicat que també s'ha registrat una reducció interanual, amb 4.694 desocupats menys (-1,18%), que ha recalcat que ha estat inferior a la d'altres períodes.

"Continuem tenint dades rellevants" en la reducció de l'atur, malgrat l'increment i la pèrdua de pistonada, i ha afegit que cal anar fins el gener del 2008 per tenir un nivell d'atur tan baix.

Aquests propers mesos, Ginesta ha dit que continuarà la desacceleració de l'economia, amb uns creixements inferiors als que es van registrar anys anteriors, tret que es prenguin decisions polítiques i econòmiques, tant a Catalunya com a l'Estat.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui