Publicat 8/9/2020 15:29:42 +02:00CET

El Govern assegura que no destinarà "ni un sol euro públic" al BCN World

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.
GENERALITAT

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que la Generalitat no destinarà "ni un sol euro públic" a comprar els terrenys del BCN World a Tarragona.

Així ho ha dit en la conferència de premsa posterior al Consell Executiu, després que transcendís que l'Incasòl avançarà 96 dels 120 milions d'euros per comprar els terrenys on s'ha de situar el macrocomplex BCN World, ara reconvertit en Hard Rock Entertainment World.

Budó ha afirmat que la compra i venda de terrenys cobrant a terminis és una "pràctica habitual" de l'Incasòl però que, malgrat ser una empresa pública, no suposarà cap despesa per a la Generalitat.

"L'impacte sobre les finances públiques és nul·la", i ha dit que això és el que diu literalment un informe de la Direcció General de Pressupostos de la Generalitat, que avala aquesta operació amb el beneplàcit de totes les conselleries, ha afegit.

Així, ha insistit que "no ha canviat res" i que el compromís del Govern que no es destinarà "ni un sol euro públic" a aquest projecte continua dempeus.

Sobre el fet que ERC hagi demanat la compareixença del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al Parlament per informar sobre la qüestió, la portaveu del Govern ha apuntat que la gestió de l'operació del BCN World no només afecta la Conselleria de Territori, sinó que també depèn de la d'Economia, que encapçalada el dirigent d'ERC Pere Aragonès, per la qual cosa creu que aquest departament "també podrà i voldrà donar explicacions en la compareixença".

Contador