Publicat 15/10/2019 15:17:04 +02:00CET

El Govern assegura que els presos de l'1-O tindran els "mateixos drets" que els altres reclusos

La consellera de Presidència, Meritxell Budó.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que els presos sobiranistes tindran els "mateixos drets" i podran acollir-se als mateixos beneficis penitenciaris que la resta de reclusos de les presons catalanes.

En la roda de premsa posterior a un Consell Executiu extraordinari per la sentència del Tribunal Suprem, ha explicat que el Govern català no ha posat "sobre la taula cap calendari" per concedir beneficis com ara el tercer grau.

Ha assenyalat que la concessió d'aquests beneficis depèn de la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat, que haurà d'estudiar aquesta qüestió "quan sigui el moment".

A més, ha assenyalat que alguns dels dirigents independentistes empresonats per l'1-O ja han complert pràcticament dos anys de presó, per la qual cosa són a punt de complir els terminis establerts per començar a rebre beneficis penitenciaris, i ha insistit que tindran les "mateixes garanties" que la resta de presos.

En ser preguntada sobre la petició d'amnistia, Budó ha destacat que treballaran per aconseguir-la i que estudiaran com articular-la jurídicament, però ha lamentat que ministres del Govern central ja l'hagin rebutjat: "Creiem que tot ha de ser possible i que passa per voluntat política".

"No ens hem cansat mai de demanar diàleg i una resolució política d'un conflicte polític", per la qual cosa considera necessari que el diàleg amb l'estat serveixi per parlar de tot, fins i tot de l'amnistia dels presos de l'1-O.