Publicat 13/12/2019 13:23:04 +01:00CET

El Govern aprovarà "d'aquí a unes setmanes" l'estratègia de lluita contra la corrupció

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, en roda de premsa després del Consell Executiu, a Barcelona (Espanya), a 8 d'octubre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Bosch: "El 2020 ha de ser recordat com l'any de la lluita contra la corrupció a Catalunya"

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha explicat aquest divendres que "d'aquí a unes setmanes" aprovarà l'estratègia de lluita contra la corrupció i defensa de la integritat pública.

"El 2020 ha de ser recordat com l'any de la lluita contra la corrupció a Catalunya", ha assegurat en un acte al Palau de la Generalitat per presentar el llibre 'Bon govern i integritat pública contra la corrupció'.

Després de reivindicar la tasca que va dur a terme anteriorment en aquest àmbit l'exconseller Raül Romeva, empresonat per l'1-O, ha concretat que un dels autors del llibre xifra que les males pràctiques han restat 40.000 milions d'euros a Espanya l'any passat.

"La confiança és la clau, perquè si les persones confien en les institucions ens fa més forts", ha recalcat Bosch, acompanyat del secretari de Transparència, Govern Obert i Participació, Jordi Foz, que ha admès la falta de confiança dels ciutadans en les seves institucions per una percepció, al seu parer, de parcialitat en l'aplicació de les polítiques públiques.

El llibre recull nou punts de vista sobre la lluita contra la corrupció a través d'articles d'acadèmics, activistes i periodistes experts, que formen part d'un sisè volum centrat en la integritat pública.