El Govern aprova un projecte de llei per impulsar l'activitat econòmica

Publicat 8/1/2020 13:48:10CET
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.
EUROPA PRESS

Agilitarà la relació entre administracions i companyies i estalviarà 38,4 milions anuals a les empreses

BARCELONA, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat en el Consell Executiu d'aquest dimecres el projecte de llei de facilitació de l'activitat econòmica amb l'objectiu d'impulsar l'activitat econòmica i la implantació de projectes empresarials estratègics a Catalunya.

La regulació, que estableix criteris i instruments per fer més "àgil i eficient" la relació entre les administracions catalanes i les empreses, ha estat presentada en roda de premsa per la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón.

La normativa pretén beneficiar 564.000 empreses i 362.000 autònoms --el 89% de les empreses i el 91% dels autònoms-- i suposarà un estalvi de 38,4 milions d'euros anuals per als agents empresarials beneficiats.

El projecte, que iniciarà ara el seu tràmit parlamentari, dona continuïtat a la Finestreta Única Empresarial (FUE) i preveu mesures per reduir les càrregues burocràtiques, serveis proactius a l'empresa, i un nou model de relació entre l'empresa i les administracions.

NOVETATS

S'establirà a nivell normatiu la tramitació d'urgència de projectes empresarials considerats estratègics, amb la voluntat d'oferir una "autopista administrativa" que faciliti la implantació de projectes empresarials amb valor afegit.

Es consideraran estratègics aquells projectes empresarials que aportin valor afegit en desenvolupament tecnològic i innovació, desenvolupament i vertebració territorial, reindustrialització, generació d'ocupació, recuperació i foment de sectors tradicionals i protecció mediambiental, entre d'altres.

També ho seran aquells que fusionin petites empreses, incorporin empreses emergents per guanyar dimensió o incrementin la quantitat de grans empreses a Catalunya.

Una altra novetat serà l'aplicació del principi 'Only Once' per gestionar dades que impulsen les directrius de la Unió Europea (UE) integrant els tres nivells d'administració: local, català i estatal.

ESTANDARDITZACIÓ DE DADES

S'implementaran mecanismes de facilitació com l'estandardització de les dades, l'identificador únic d'establiment, la tramitació unificada i la proactivitat de l'administració, que buscarà oferir a l'empresari de manera proactiva els serveis disponibles a cada moment.

El projecte també consolida la FUE com un model de relació entre empreses i professionals i l'administració responsable per fer tots els tràmits necessaris per a la seva activitat des d'un punt únic: el Canal Empresa.

A més a més, contempla que les administracions facilitin el pagament electrònic de les taxes associades als procediments relacionats amb l'activitat econòmica a través de les seves seus electròniques i el Canal Empresa.

Contador