Publicat 08/01/2020 13:48CET

El Govern aprova un projecte de llei per impulsar l'activitat econmica

La consellera de la Presidncia, Meritxell Budó i la consellera d'Empresa i Coneixement, ngels Chacón.
EUROPA PRESS

Agilitar la relació entre administracions i companyies i estalviar 38,4 milions anuals a les empreses

BARCELONA, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat en el Consell Executiu d'aquest dimecres el projecte de llei de facilitació de l'activitat econmica amb l'objectiu d'impulsar l'activitat econmica i la implantació de projectes empresarials estratgics a Catalunya.

La regulació, que estableix criteris i instruments per fer més "gil i eficient" la relació entre les administracions catalanes i les empreses, ha estat presentada en roda de premsa per la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, ngels Chacón.

La normativa pretén beneficiar 564.000 empreses i 362.000 autnoms --el 89% de les empreses i el 91% dels autnoms-- i suposar un estalvi de 38,4 milions d'euros anuals per als agents empresarials beneficiats.

El projecte, que iniciar ara el seu trmit parlamentari, dona continutat a la Finestreta Única Empresarial (FUE) i preveu mesures per reduir les crregues burocrtiques, serveis proactius a l'empresa, i un nou model de relació entre l'empresa i les administracions.

NOVETATS

S'establir a nivell normatiu la tramitació d'urgncia de projectes empresarials considerats estratgics, amb la voluntat d'oferir una "autopista administrativa" que faciliti la implantació de projectes empresarials amb valor afegit.

Es consideraran estratgics aquells projectes empresarials que aportin valor afegit en desenvolupament tecnolgic i innovació, desenvolupament i vertebració territorial, reindustrialització, generació d'ocupació, recuperació i foment de sectors tradicionals i protecció mediambiental, entre d'altres.

També ho seran aquells que fusionin petites empreses, incorporin empreses emergents per guanyar dimensió o incrementin la quantitat de grans empreses a Catalunya.

Una altra novetat ser l'aplicació del principi 'Only Once' per gestionar dades que impulsen les directrius de la Unió Europea (UE) integrant els tres nivells d'administració: local, catal i estatal.

ESTANDARDITZACIÓ DE DADES

S'implementaran mecanismes de facilitació com l'estandardització de les dades, l'identificador únic d'establiment, la tramitació unificada i la proactivitat de l'administració, que buscar oferir a l'empresari de manera proactiva els serveis disponibles a cada moment.

El projecte també consolida la FUE com un model de relació entre empreses i professionals i l'administració responsable per fer tots els trmits necessaris per a la seva activitat des d'un punt únic: el Canal Empresa.

A més a més, contempla que les administracions facilitin el pagament electrnic de les taxes associades als procediments relacionats amb l'activitat econmica a través de les seves seus electrniques i el Canal Empresa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés