Publicat 10/3/2020 17:20:13 +01:00CET

El Govern aprova un nou pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa posterior al Consell Executiu al Palau de la Generalitat, Barcelona (Espanya), 18 de febrer del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu un nou pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona, el Plaseqta 2020, que preveu respondre a una emergència química que s'origini a qualsevol establiment industrial que manipula substàncies perilloses a les comarques tarragonines.

El seu àmbit territorial s'estableix a partir de la zona d'influència dels polígons industrials químics de Tarragona i presenta una estructura operativa de coordinació i direcció pròpia i uns criteris operatius específics en resposta a l'anàlisi de les necessitats del territori que ha de protegir en cas d'emergència.

Així, el pla estableix les accions que s'han de desenvolupar per evitar que la població quedi afectada en cas que es produeixi un incident als establiments industrials on es manipulen substàncies perilloses.