Publicat 11/2/2020 17:03:21CET

El Govern aprova l'Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2021-2030

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts en Consell Executiu establir les bases de l'Estratègia de la bioeconomia de Catalunya per al període 2021-2030, un document que recull els principis bàsics en aquesta matèria, en línia amb l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Aquest pla proposa mesures transversals que connecten el territori i el sector agroalimentari amb l'economia circular, com la gestió de les dejeccions ramaderes i la seva valorització com a fertilitzant, l'ús de la fusta procedent de la gestió forestal com a biomassa, per exemple, per a una caldera, o el pla d'acció interdepartamental per a l'aprofitament alimentari.

Aquest pla millorarà la competitivitat dels sectors agrari, forestal i pesquer a través de la creació de llocs de treball de valor afegit i els permetrà establir vincles amb altres sectors econòmics, ambientals i socials, alhora que potencia l'equilibri territorial.

També participaran en aquesta estratègia empreses, centres d'investigació, universitats i la ciutadania, fet que potenciarà la cogestió per aplicar-la i desenvolupar-la.

A Catalunya, la bioeconomia representava el 2016 un 4,6% del PIB i donava feina a 193.819 persones, la qual cosa es tradueix en un 5,4% del total d'ocupacions, i es preveu que amb la implantació de l'estratègia aquestes xifres augmentin en els propers anys.

Contador