Publicat 7/8/2020 18:58:40 +02:00CET

El Govern aprova inicialment el PDU de les Tres Xemeneies

La zona de les Tres Xemeneies, situada en Sant Adrià del Besòs i Badalona (Barcelona).
GENERALITAT

També aprova provisionalment el planejament del centre direccional de Cerdanyola (Barcelona)

BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

La comissió territorial d'urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona ha aprovat inicialment aquest divendres el pla director urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies, segons ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en un comunicat.

El PDU ha estat redactat per la Secretària d'Agenda Urbana i Territori, en coordinació amb els ajuntaments de Sant Adrià del Besòs i Badalona (Barcelona), on se situen les Tres Xemeneies, i el Consorci del Besòs.

Una vegada aprovat inicialment el PDU, el document se sotmetrà a informació pública per a què totes les persones interessades puguin formular al·legacions, i a consulta dels consistoris afectats.

Posteriorment, s'analitzaran les al·legacions i els informes sectorials i, si correspon, s'incorporaran modificacions, que hauran de ser avalades pel departament per a la seva aprovació definitiva.

REMODELACIÓ

El pla estableix les condicions per a la remodelació d'aquest tram del litoral, proposant una nova ordenació del sector Tres Xemeneies, que incorpora sòl destinat a habitatges i empreses.

Es garanteix en el pla la dotació d'espais lliures, equipaments i infraestructures per connectar a través d'aquest sector els teixits urbans propers al capdavant litoral.

També estableix directrius urbanístiques per a la transformació de sòls industrials propers aprofitant les sinergies que generarà la nova ordenació al voltant de les Tres Xemeneies.

CENTRE DIRECCIONAL DE CERDANYOLA

La comissió també ha aprovat provisionalment el PDU que ha d'ordenar el centre direccional de Cerdanyola del Vallès (Barcelona), zona que es vol que es converteixi en un nou pol metropolità.

Es preveu que tingui més de 5.300 habitatges, de les quals més de 2.500 seran protegides, a més de que s'espera que aculli activitat econòmica i una gran xarxa d'espais verds.