Publicat 09/12/2020 15:38CET

El Govern aprova un decret per regular els habitatges de lloguer "amb espais comuns compartits"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una roda de premsa telemàtica.
EUROPA PRESS

També actualitza el preu de venda dels habitatges protegits

BARCELONA, 9 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimecres que el Govern ha aprovat un decret que regula un nou tipus habitacional: els habitatges de lloguer "amb espais comuns compartits".

En la roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu, ha defensat que aquesta regulació afavorirà l'emancipació dels joves, donarà resposta a la mobilitat laboral i formativa, i permetrà "noves modalitats residencials" per a la gent gran.

Calvet ha explicat que amb el marc normatiu vigent no es podia construir més habitatge d'aquest tipus, per la qual cosa el decret permetrà afrontar la "important demanda" que té.

Aquests habitatges es caracteritzen per tenir una superfície d'espai privatiu inferior al de la resta d'allotjaments, però la suma de l'espai privat i la part proporcional que li correspon dels espais comuns no pot ser inferior a la superfície mínima que estableix la normativa d'habitabilitat.

Així, el decret defineix les condicions mínimes d'habitabilitat d'aquests allotjaments, que es dedicaran únicament al lloguer.

PROTECCIÓ OFICIAL

El decret també actualitza els preus de venda i les rendes màximes dels habitatges protegits, la qual cosa no es feia des del 2008, perquè des de llavors el cost de construcció s'ha incrementat un 19,84%, fet que ha interromptut moltes promocions privades de protecció oficial.

Calvet ha subratllat que l'objectiu és que augmenti "molt" la construcció d'habitatge protegit, i ha apuntat que els preus s'actualitzaran anualment en funció de l'IPC.

A més, ha destacat que el decret estableix que "no hi pot haver increments abusius del lloguer d'habitatges protegits" quan es renoven els contractes, que assegura que passava en alguns casos del parc privat de protecció oficial.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés