Publicat 26/3/2019 17:51:54 +01:00CET

El Govern aprova el decret d'eleccions al Conselh Generau d'Aran pel 26 de maig

AMP.- 28A.- El Govern revisar l'actuació dels Mossos sobre la retirada dels lla
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat el decret de convocatria d'eleccions al Conselh Generau d'Aran per al diumenge 26 de maig, coincidint amb les eleccions municipals i europees.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern catal, Meritxell Budó, ha explicat que el nombre de consellers que es triaran per a cada 'terc' són: Pujlo i Arties e Gars, dos membres cadascú; Castiro, quatre membres; Marcatosa i Lairissa, un membre cadascú, i Quate Lcs, tres membres.

Segons la legislació electoral, l'elecció dels consellers es far entre les candidatures que en el 'terc' respectiu aconsegueixin més d'un 5% dels vots vlids en aplicació del sistema Hondt.

També s'ha aprovat el decret que recull les normes complementries que han de regir en aquest procés electoral, que regula aspectes com el cens electoral; els representants de les formacions polítiques, i la prrroga de la competncia de les juntes electorals constitudes per a les eleccions generals del 28 d'abril.

En relació a les candidatures, s'estableix que poden presentar-les partits, federacions, coalicions de partits legalment registrats així com agrupacions d'electors avalades amb la signatura d'un mínim del 3% del cens electoral del 'terc' respectiu, entre altres aspectes.

A més, es concreta que la durada de la campanya electoral ser de 15 dies; els espais gratuts de propaganda en les emissores de televisió i rdio públiques, en les desconnexions, així com els models de paperetes, sobres i documentació electoral.

El Govern també ha aprovat el decret que regula les subvencions i el control de la comptabilitat electoral, en qu es precisa que és la Conselleria d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparncia qui subvenciona les despeses de les formacions que es presentin als comicis.