El Govern aposta pels programes de noves oportunitats per facilitar la inserció laboral

Actualitzat 30/1/2017 18:57:09 CET
Dolors Bassa y colaboradores, en la inauguración
GENCAT

BARCELONA, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha assegurat que el Govern aposta pels programes de noves oportunitats com a model "d'innovació i èxit" per facilitar la inserció laboral i el retorn al sistema educatiu dels joves en situació d'exclusió social, ha informat la Generalitat aquest dilluns en un comunicat.

Durant la inauguració de l'espai Noves Oportunitats Passwork, un projecte que s'emmarca en el programa europeu de Garantia Juvenil i organitzat per les fundacions Adis i Èxit, Bassa ha remarcat que la Generalitat no només s'ha fixat l'objectiu de treballar per crear més i millor ocupació, "sinó que també té especial atenció amb aquells grups de població que presenten més dificultats d'inserció".

En total, 2.785 joves catalans han participat ja en els programes de noves oportunitats, dels quals un 71% no havia finalitzat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

"El programa està permetent donar visibilitat a nois i noies que estaven totalment expulsats del sistema educatiu", ha destacat Bassa, assegurant que molts d'ells han reprès la motivació per aprendre i formar-se.

El 2016, més de 700 persones de la comarca del Barcelonès han estat derivades al centre Passwork, i actualment més de 460 joves es troben en procés de formació d'algun dels diferents itineraris dels programes de noves oportunitats.

el més llegit

 1. 1

  L'Església va recaptar 284,4 milions el 2019 amb el 0,7% de l'IRPF, el seu màxim històric

 2. 2

  Sánchez i Torra pacten celebrar la primera reunió entre governs el 26 de febrer

 3. 3

  Un grup d'independentistes d'esquerres impulsa un manifest de suport a Puigdemont

 4. 4

  Puigneró veu improvisació en la taxa Google i apunta a "pressions" de Podem

 5. 5

  Terrassa (Barcelona) farà un diagnòstic dels polígons industrials per definir una estratègia