Publicat 24/03/2020 16:07CET

El Govern amplia indemnitzacions per suspensió de contractes

La consellera de presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la reunió telemàtica del Consell Executiu
GENERALITAT DE CATALUNYA - Archivo

Incorpora una reducció del 50% del cànon de l'aigua de l'1 d'abril al 31 de maig

BARCELONA, 24 mar� (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts a Consell Executiu modificar parcialment el Decret Llei 7/2020, del 17 de març, de mesures urgents contra el coronavirus per adaptar-lo al Reial decret Llei 8/2020 de l'Estat i incorporar noves actuacions.

Una d'elles en matèria de contractació és l'ampliació de l'àmbit de les indemnitzacions per al cas que s'hagin de suspendre contractes i inclou les despeses de lloguers i costos de manteniment d'instal·lacions i equips durant el període de suspensió.

Es manté, tal com estava previst, el pagament del contracte malgrat que estigui suspès, de manera que quan s'aixequi la suspensió es descomptarà de la indemnització total.

Aquest pagament a compte de la indemnització té com a objectiu mantenir els llocs de treball dels contractes afectats i evitar que es facin ERO i ERTO, i en el cas que les empreses que tenen contracte suspès duguin a terme aquests expedients en relació amb el personal dels contractes suspesos, es retirarà el pagament per avançat.

La modificació del decret també preveu mesures per protegir els beneficiaris de subvencions i ajudes, especialment de l'àmbit cultural, ocupacional, d'esports i social i que a causa del Covid-19 no podran efectuar en el termini previst la finalitat de la subvenció o ajuda sol·licitada.

Quant a tributs, incorpora una reducció del 50% del cànon de l'aigua per a tots els usuaris domèstics i per als industrials i ramaders, una reducció que s'aplicarà de l'1 d'abril al 31 de maig.

Als contribuents domèstics que ja tenen una tarifa social del cànon de l'aigua se'ls aplicarà un tipus de gravamen de zero euros per a tots els trams de consum --fins ara s'aplicava en el primer tram o tram de consum bàsic--.

La modificació inclou la creació del fons de garantia de la línia 'ICF-Avalis liquiditat' amb una dotació de 750 milions d'euros per donar resposta a les necessitats de circulant d'empreses i autònoms que han vist afectada la seva activitat pel coronavirus.

El Govern, a través de l'ICF i Avalis de Catalunya, assumirà el 80% del risc principal dels préstecs que concedeixen les entitats financeres als autònoms i empreses que els sol·licitin --abans era el 75%--.

VIDEOCONFERÈNCIES AMB VALIDESA JURÍDICA

També es preveu que durant l'estat d'alarma, les sessions dels òrgans de govern de les entitats i ens depenents de la Generalitat puguin celebrar-se per videoconferència o suport digital amb "plena validesa jurídica", de manera que els acords podran adoptar-se a través de votació per escrit i sense sessió presencial.

Finalment, s'inclouen mesures quant a l'elaboració del Compte General de la Generalitat i l'auditoria de comptes de les entitats i organismes depenents de la Generalitat, suspenent-se mentre duri l'estat d'alarma els terminis generals d'elaboració i tramitació del Compte General.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés