Publicat 22/6/2019 13:41:40 +02:00CET

El Govern alemany qualifica l'extrema dreta com un "perill molt real" per al país

May 29, 2019 - Berlin, Germany: German Interior Minister Horst Seehofer (CSU party) attends the weekly cabinet meeting. (Hermann Bredehorst/Contacto)
Hermann Bredehorst

BERLÍN, 22 juny (DPA/EP) -

El ministre alemany d'Interior, Horst Seehofer, ha cridat a reforçar la lluita contra l'extrema dreta a l'espera que es confirmin les sospites que el polític conservador Walter Lübcke va ser assassinat per una persona propera a grups neonazis.

Lübcke, de 65 anys i cap del govern local de Kassel, va ser descobert poc després de la mitjanit del 2 de juny amb un tret al cap a la terrassa del seu habitatge a la localitat de Wolfhagen-Istha. La Policia judicial de l'estat del Saxònia investiga possibles contactes entre el sospitós de l'assassinat i formacions neonazis.

De confirmar-se "la situació seria realment perillosa", ha explicat Seehofer, abans d'assenyalar que l'extrema dreta s'ha convertit en un perill molt real" a Alemanya

El ministre alemany va situar aquesta amenaça al mateix nivell que el terrorisme islamista i els anomenats "Reichsbuerger" ("ciutadans del Reich"), un col·lectiu d'extrema dreta que nega l'Holocaust i la legitimitat de l'Estat alemany.

Seehofer va anunciar la seva intenció de "dotar de més força l'Estat de dret". "Aquest assassinat", ha indicat "em porta a emprar tots els recursos per augmentar la seguretat".

Segons el ministre, tots els nivells administratius han d'implicar-se en la tasca d'assegurar tant les persones com els objectes, inclòs el nivell municipal.

"És el nostre deure fer el més humà possible per defensar les persones amenaçades", ha assegurat.

En relació a l'odi a internet, Seehofer va considerar que "els insults, les calúmnies i les incitacions a la violència són i seran perseguits, ja siguin online o offline".

El ministre també vol examinar la possibilitat de privar els enemics de la democràcia dels seus drets fonamentals. "Tenim la competència constitucional. Avaluarem seriosament les possibilitats", ha afegit.