Publicat 3/9/2020 16:14:30 +02:00CET

El Govern ajudarà amb 300 euros famílies vulnerables amb fills en quarantena

Els consellers Josep Bargalló, Chakir el Homrani i Alba Vergés, en roda de premsa
EUROPA PRESS

Creu que el pla 'Me Cuida' del Govern espanyol "no és la solució"

BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha anunciat aquest dijous una ajuda de fins a 300 euros per a famílies en situació de vulnerabilitat o precarietat econòmica que hagin de complir mesures de quarantena i no puguin accedir al mecanisme que articularà el Govern central.

En una roda de premsa amb els consellers Josep Bargalló i Alba Vergés, Chakir el Homrani ha explicat que aquesta línia tindrà una dotació inicial de 10 milions d'euros, que s'ampliarà en cas que sigui necessari, i permetrà arribar a unes 33.000 famílies catalanes per cobrir necessitats bàsiques.

El Homrani ha insistit a reclamar al Govern central "una solució" per als pares amb fills en quarantena, i la Generalitat enviarà a l'Estat una proposta per modificar el Reial decret llei de mesures urgents en l'àmbit econòmic i per a la protecció de la salut pública, i ha recordat que ja s'ha arribat a modificar tres vegades.

Els tres consellers enviaran una carta conjunta als ministeris de Treball i Economia Social, Inclusió Seguretat Social i Migracions, Educació i Sanitat amb la seva proposta, que també traslladaran als diputats del Parlament i als agents socials i econòmics.

El conseller ha dit que proposen que per a les famílies que tenen nens en quarantena per ser contacte s'arbitri el mateix mecanisme de la baixa laboral que per als escolars que han donat positiu, i ha demanat a l'Estat que assumeixi la seva responsabilitat si no vol "traspassar els recursos i competències" a la Generalitat.

El Homrani ha sostingut que la baixa ha de ser l'eina perquè és una prestació que ja cobreix aïllaments i quarantenes de persones no positives de covid-19 però han d'estar aïllats, i ha instat l'Estat a una solució immediata perquè és una situació que pot afectar 3,5 milions de treballadors quan es produeixi la tornada a les aules

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha retret que "no pot ser que quan falten 10 dies per a l'inici del curs hi hagi aquesta incertesa", i ha recordat que el Govern ha insistit durant setmanes en la necessitat d'establir un mecanisme.

Vergés ha dit que Salut va elaborar un circuit per tramitar les baixes per contacte i evitar sobrecarregar l'Atenció Primària i, en aquesta línia, també es poden tramitar les baixes d'incapacitat temporal que han proposat.

EL PLA 'ME CUIDA' "NO ÉS LA SOLUCIÓ"

Tant Vergés com El Homrani han assegurat que el pla 'Me cuida' del Govern central "no és la solució" perquè comporta la pèrdua d'ingressos proporcionals a la reducció de jornada, que repercuteix especialment en la dona, i s'oblida de les famílies monoparentals.

"La pandèmia no pot ser una excusa més en l'augment de la bretxa i la desigualtat", ha subratllat la consellera.

Contador