Publicat 29/5/2019 16:54:35 +02:00CET

El Govern acusa el Govern espanyol de "penalitzar" Catalunya en el repartiment de fons de l'IRPF

Ple en el Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha acusat aquest dimecres el Govern central de "penalitzar" Catalunya en el repartiment de fons de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per cinquè any consecutiu.

En la sessió de control al Parlament, ha lamentat que "governi qui governi" no es publiquen ni s'expliquen les dades, per la qual cosa desconeixen la quantitat que es recapta a cada territori i com es reparteixen aquests diners.

"Ens han demostrat que un any de diàleg i trobades no ha servit de res perquè fan el mateix que tots els governs de l'Estat", ha criticat El Homrani, que ha destacat que amb aquesta política acaben perjudicant directament els ciutadans.

En declaracions als mitjans des dels passadissos del Parlament, El Homrani ha assegurat que, com a conseqüència d'aquesta situació, el Govern central està penalitzant les entitats socials i persones vulnerables de Catalunya, i ha conclòs: "És una vergonya".

"Sent el territori --Catalunya-- en el qual més gent col·loca la 'x' en la declaració de la renda, el 25 per cent dels ingressos, únicament se'ns en retorna el 14 per cent, 31,5 milions d'euros. Hi ha falta de transparència del Govern de l'Estat", ha conclòs.

El conseller ha assegurat que l'actual Govern del PSOE va començar el seu mandat l'any passat mostrant bones intencions i voluntat de diàleg en aquest assumpte, però ha criticat que s'ha acabat comportant com els anteriors Executius del PP.

"No hi ha manera que expliquin clarament com es recapta, quina part es recapta per a cada territori i com es reparteix. No hi ha voluntat de donar resposta", ha lamentat.