Publicat 17/10/2019 19:02:36 +02:00CET

El Govern activa un gabinet de seguiment de les mobilitzacions per la sentència de l'1-O

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Parlament (Cataluña, España), a 17 de octubre del 2019
Marc Gonzalez Aloma / AFP7 - Europa Press

Espera que les protestes d'aquest dijous es desenvolupin de manera "pacífica i cívica"

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha activat un "gabinet de seguiment de la situació política arran de la sentència" del Tribunal Suprem contra els impulsors de l'1-O, en el qual analitza les diferents mobilitzacions que s'estan succeint a Catalunya.

Fonts del Govern han explicat que aquest gabinet està integrat per les conselleries de Presidència, Vicepresidència, Justícia, Interior i Salut, i presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquest òrgan es va reunir per primera vegada aquest dimecres i aquest dijous s'ha reunit al matí i a la tarda al Palau de la Generalitat.

El Gabinet ha fet una valoració positiva del desenvolupament de la vaga estudiantil d'aquest dijous al matí, així com de la segona jornada de les marxes que el divendres arribaran a Barcelona.

Així mateix, el gabinet ha analitzat els fets de dimecres i les convocatòries previstes per a aquest dijous a la nit, respecte de les quals espera que es desenvolupin de manera "pacífica i cívica".

Aquest òrgan es reunirà aquest divendres a primera hora per avaluar els efectes i el desenvolupament de la vaga general convocada.