Actualitzat 06/05/2021 18:26

Gortázar (CaixaBank), sobre l'ERO: "Ens deixarem la pell per arribar a un acord"

Rober Solsona - Europa Press

Veu "marge per canviar coses" sobre l'ERO i defensa la necessitat d'adaptar-se

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El CEO de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha mantingut aquest dijous que hi ha marge per canviar coses en el procés de reestructuració de l'entitat bancària després de fusionar-se amb Bankia, per al qual ha plantejat un ERO de 7.791 persones --8.291 inicialment--: "Ens deixarem la pell per arribar a un acord".

Ho ha dit aquest dijous en la roda de premsa de presentació dels resultats del primer trimestre, en el qual l'entitat bancària va obtenir un benefici atribuït, sense incorporar extraordinaris associats a la fusió amb Bankia, de 514 milions d'euros, respecte als 90 milions de l'any anterior i afectats per les provisions constituïdes per anticipar-se a impactes futurs associats a la covid-19.

"El nostre compromís és fer les coses de la millor manera possible perquè el nombre mínim de persones en surtin perjudicades. No podem anar a la inacció perquè posarem en perill les 43.000 ocupacions que queden a CaixaBank, que lògicament volem preservar i desenvolupar el seu futur professional", ha advertit, i ha defensat el procés com el que és socialment responsable.

Ha mantingut que no contemplen cap altra cosa que no sigui un acord amb els sindicats i que esperen aconseguir-ne un que permeti a l'entitat fer front als reptes de futur.

"Si arribem a un acord, tindrem el respecte de la resta de la societat i fins i tot el de les persones al Congrés i al Govern central. Quan tinguem un acord crec que tindrem el suport per anar endavant en aquest procés", ha afegit.

Quant als costos de l'ERO, Gortázar ha assenyalat que encara és aviat per donar xifres i que esperen poder arribar a un acord amb els representants dels treballadors al juny, moment en el qual preveuen fer públiques les xifres.

TRANSFORMACIÓ

El dirigent ha justificat el pla amb els solapaments derivats de la fusió i amb els factors estructurals "molt forts de canvi de l'economia", que segons ell fa que les entitats financeres hagin de prendre decisions per ser més eficients.

En aquest sentit, ha explicat que hi ha dos grans desafiaments: l'impacte de la digitalització en el sector financer i la conseqüent pressió per l'entrada de nous competidors, i els tipus d'interès negatius.

Segons Gortázar els últims generen "una pressió evident" en els marges i fan que el rendiment del crèdit baixi, per la qual cosa considera que han de reaccionar i prendre mesures per continuar sent competitius perquè continuaran així els pròxims anys.

"S'HA DESVIRTUAT LA RENDIBILITAT"

El directiu ha insistit que en vista de tots els reptes que afronta el sector, estan obligats a prendre decisions dures perquè volen encertar, sabent les conseqüències, i ha advertit que "la inacció no és una opció".

"Hem pres la decisió d'operació corporativa, hi ha uns factors estructurals molt forts de canvi de l'economia que estan canviant el negoci i que fan que les entitats hagin de ser més eficients", ha insistit.

A més, ha advertit que la situació d'interès negatiu ha desvirtuat la rendibilitat del negoci bancari tradicional, perquè en aquests moments la recollida de dipòsits genera pèrdues a les entitats financeres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés