Actualitzat 28/09/2021 18:58 CET

Gortázar (CaixaBank) diu que els mercats són un catalitzador de la sostenibilitat

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, durant el diàleg
EUROPA PRESS

MADRID, 28 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha apuntat que els mercats financers poden ser el catalitzador de les finances sostenibles, però ha reconegut que encara cal desenvolupar estàndards de mesurament que en facilitin la gestió.

Durant el diàleg 'Líderes responsables' organitzat per la Fundación Seres, Gortázar ha explicat que tota la filosofia d'inversió de CaixaBank integra criteris de sostenibilitat, tot i que encara falta molt camí a recórrer.

En la seva opinió, el gran catalitzador de les finances sostenibles seran els mercats financers, perquè la pressió que hi ha actualment respecte a la sostenibilitat "no ve dels reguladors, sinó dels mercats, que al seu torn estan canviant perquè la societat està canviant".

No obstant això, el conseller delegat de CaixaBank ha lamentat que encara falta un camí "llarg i complicat" quant al desenvolupament d'uns estàndards que permetin avaluar l'impacte social dels projectes i les empreses.

"La pilota és al camp, el món vol anar cap a un món de més sostenibilitat i responsabilitat en les inversions, no hi ha cap dubte. Però per saber a quina velocitat i cap a on anem, necessitem el mesurament. Si no es pot mesurar, la gestió és molt complicada", ha avisat.

Gortázar ha assenyalat que, sense estàndards de mesurament de l'impacte, "les companyies continuaran fent això de 'què bons que som' però no diran allò que no fan bé".

Per tot això, el directiu ha insistit que el mesurament és "crític" i part de la solució. "Desitgem que aquestes mètriques existeixin, també la taxonomia que està desenvolupant la Comissió Europea, per poder unir les coses que estem fent amb una política més efectiva de comunicació i per poder-les dirigir cap al camí correcte", ha explicat.

El conseller delegat de CaixaBank s'ha referit a l'impacte de la pandèmia, que ha afectat totes les persones en més o menys mesura, i ha posat en relleu que molts dels problemes existents són globals i s'han de solucionar entre tots.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés